• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Siyonist işgal rejimi Bakanı: ABD'deki seçimden önce bir başka normalleşme anlaşmasına varabiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akunis,Ordu Radyosuna yaptığı açıklamada 3 Kasım'daki başkanlık seçimi öncesi Washington yönetiminin bir başka Arap veya Müslüman ülkenin daha Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme kararı aldığını duyurabileceğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme kararı alacak ülkeye dair bilgi vermeyen Akunis, "İsrail' ile ilişkileri normalleştirmeye aday birçok ülke var. Hangi ülkenin bu adımı atacağının duyurusunu Washington yönetiminin yapması daha uygun olur. Duyurunun ABD'deki başkanlık seçiminden önce yapılacağına inanmak için makul bir dayanağım var." ifadelerini kullandı.

Akunis, her ne kadar hangi ülkenin Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme kararı alacağına ilişkin bilgi vermese de kulislerde Sudan'ın adı geçiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, ABD'li terör kurbanları ve ailelerine 335 milyon dolar tazminat ödemesi halinde Sudan'ı "terörü destekleyen ülkeler" listesinden çıkaracağını duyurmuştu.

Sudan yönetimi de dün Washington yönetiminin talep ettiği 335 milyon dolarlık tazminatı transfer ettiğini açıklamıştı.

Siyonist işgal rejimi basınında daha önce yer alan haberlerde, Sudan'ın Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmesi karşılığında ABD'nin Hartum'u "teröre destek veren" ülkeler listesinden çıkarmayı önerdiği yazılmıştı.

Beyaz Saray'da 15 Eylül'de düzenlenen resmi törende, Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir