• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
`Eğitim Kurumlarına İdareci Atamaları` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, eğitim kurumlarına idareci atamaları konusunda basın açıklaması yaptı.
 
Sevinçer, "Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne göre Ocak-Şubat ayları içerisinde eğitim kurumlarına yönetici ataması yapılacağını hatırlatarak, "Müdür, Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcılarını kapsayacak atamalarla ilgili Valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde Ocak ve Şubat ayları dışında da gerçekleştirilir" denildiğini ifade etti.
 
Ocak ayının ortalarında Batman Özgür Eğitim-Sen olarak bir basın açıklaması yaparak konuyu daha önce gündeme getirdiklerini dile getiren Sevinçer, "Mezkur açıklamamızda Batman Valiliği`nin mevcut atama yönetmeliğinin hükmüne uyarak Ocak-Şubat döneminde idareci atamalarını gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etmiştik. Şubat ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde henüz bir gelişme olmamıştır. Aksine yönetmeliğin açık amir hükme rağmen Türkiye`nin birçok ilinde valilikler idareci münhallerini ilan etmişler ardından bunları resmi hiçbir talimat olmadığı halde geri çekmişlerdir" dedi.
 
Valiliğe atama müracaatında bulunun
Bu durumdan dolayı sınav puanıyla eğitim kurumlarına yönetici olarak atanmayı bekleyenlerin mağdur edilmesinden kaygı duyduklarını tekrarlayan Sevinçer, "Şubat ayı bitmeden tüm münhallerin ilan edilerek atmaların yapılmasını bekliyoruz. Aksi halde yönetmelik gereği yapılması gereken işlemin gerçekleşmemesinin doğuracağı hukuki sonuçların olacağını hatırlatmak istiyoruz" uyarısında bulundu.


Geçmişte Batman`da eğitim kurumlarına yapılan yönetici atamalarında yapılan bir takım yanlışların eğitim-öğretim sürecine yansıyan maliyetini birlikte yaşadıklarına değinen Sevinçer, "Bunların tekrarlanmaması adına sınav puanına göre atamaların Şubat ayı bitmeden yapılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte sendikamıza üye olsun ya da olmasın sınav puanına göre atanmak isteyen tüm öğretmenleri, hazırlamış olduğumuz idarecilik başvuru dilekçelerini sendikamızdan temin ederek Şubat ayı bitmeden Valiliğe, atama müracaatında bulunmaya çağırıyoruz" şeklinde davette bulundu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir