• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Genç kız iyileşip üniversite okumayı hayal ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'nın Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde ikamet eden Ayşegül Çelik, ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisiyken okul merdivenlerinden düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çelik'in tedavisi esnasında beyninde damar yumağı olduğu tespit edildi.

Damar yumağının doğuştan olduğunu öğrenen Çelik ve ailesi, tedavi için il il hastane gezdi ancak bir çare bulamadı.

Son olarak Ankara'da bir doktorun hastalığı tedavi ettiğini öğrenen Çelik ailesi, ameliyat için 85 bin liranın gerekli olduğunu öğrenince ümitlerini tekrardan yitirdi. Aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Liseyi bitirdiğini fakat üniversite eğitimine rahatsızlığından dolayı başlayamadığını aktaran Çelik, "Üniversite okumayı çok istiyorum. Hastalığım sebebiyle yüksek seslerden çok etkileniyorum. Liseye giderken sınıf arkadaşlarım beni eve getiriyordu. Ameliyat olmam gerekiyor. Sadece bir ameliyatın masrafını dahi ödeyemezken birkaç ameliyat daha olmam gerekebilirmiş." dedi.

Kızının okula gitmeyi çok istediğini söyleyen anne Gevrê Çelik, her okul zili çaldığında içlerini bir üzüntünün kapladığını ifade etti.

Tedavi masraflarının maddi imkanlarının çok üzerinde olduğunu söyleyen Çelik, "Eşim de benim gibi yaşlıdır. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yetkililerden yardım talep ediyoruz. Kızımın okula gitme isteği yüreğimi parçalıyor." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir