• DOLAR 32.337
  • EURO 35.172
  • ALTIN 2240.891
  • ...
Google'ın başı belada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başsavcı William Barr, Ağustos ayında Wall Street Journal'a verdiği demeçte, "Google soruşturmasıyla ilgili kararımızı yaz sonuna kadar vermeyi planlıyoruz" demişti. Bakanlığın davada, tarafsız arama sonuçları sunmak yerine kendi ürünlerini, örneğin Youtube'u ön plana çıkartan Google'a karşı rekabet yasasını ihlal suçlaması yönelteceği kaydedildi.

TRUMP'IN HEDEFİNDEYDİ
Dava, Google, Amazon, Facebook ve Apple gibi teknoloji devlerinin gücüne karşı yapılan tepkinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Başkan Trump gibi muhafazakarlar ve Senatör Elizabeth Warren gibi liberaller, bir avuç teknoloji devinde gücün yoğunlaşmasına karşın son derece eleştirisel bir tutum içindeler.

Trump tarafndan atanan Başsavcı William Barr, davada son derece aktif bir rol oynadı. Barr'ın avukatları davanın bir an önce ele alınması için baskı altına aldığı ve davayı geciktiren engelleri ortadan kaldırmak için çabaladığı biliniyor. AVRUPA BİRLİĞİ 2,6 MİLYAR DOLAR CEZA KESMİŞTİ Google, geçmişte buna benzer bir soruşturma geçirmişti. 2013 yılında tamamlanan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) soruşturmasında dava açmayı gerektirecek kanıt bulunamamıştı. Ancak daha sonra Avrupa Birliği, Google'ın küçük Avrupalı rakiplerine karşı kendi fiyat karşılaştırmalı alışveriş hizmetini ön plana çıkarttığı gerekçesiyle 2,6 milyar dolar ceza vermişti.

ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'a yönelteceği bir diğer suçlama ise reklamlarla ilgili. Reklamcılık endüstrisinden yöneticiler, Google'ın popüler reklam borsasını kullanmak için Google Ad Manager uygulamasını zorunlu kılmasından şikayetçiydi. Şirketin, görüntülü arama reklamcılığındaki hakimiyetini kötüye kullandığı öne sürülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir