• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: YARIM ASIRLIK CAMİİ YARDIM BEKLİYOR
Yaklaşık 50 yıl önce ibadete açılan Mahmudiye Camii ve Kur`an Kursunun damı ve kubbesi kullanılamaz durumda… Cami İmamı Ekrem Yıldız, caminin eski bir yapı olduğu için tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

TERÖRE FİNANSMAN YASA TASARISI` MECLİSE İADE EDİLMELİ
Adalet komisyonundan kabul edilip Meclise gönderilen `Teröre Finansman Yasa Tasarısı` ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Şube Başkanı M.Şafi Özperk, çıkarılan yasanın geçmişte ABD`nin 11 Eylül`den sonra müteddeyin insanlara yönelik saldırıyı hatırlattığına dikkat çekti.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BAŞÖRÜSÜ YASAĞINA TEPKİLER DİNMİYOR
Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı yeni kılık-kıyafet yönetmeliğine tepki gösteren Hizmet-Der, düzenlediği kitlesel basın açıklamasında başörtüsünün hem İslami hem de insani bir hak olduğunu vurguladı.

DOĞAL TAŞLARIMIZ BİLDİRİDE YER ALDI
3. Uluslararası Mermer ve Doğa taşlar Kongresi İzmir`de yapıldı. Batman Üniversitesinden Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, Yrd. Doç. Dr. H.Alim Baran, Öğr. Gör. Şükrü Arslan, Arş. Gör. Şükrü Yavuz Pınar kara ve Eyüp Hikmet Kınacının \"Doğal taşların Sanata Dönüştüğü Yer Batman Üniversitesi\" isimli bildirileri ile kongreye katıldılar.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: SABAH 5`TE KUYRUK İŞKENCESİ
Yaklaşık 5 ay önce hizmete açılan ve 5,5 Milyon TL`ye mal olan Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde kuyruk çilesi vatandaşı isyan noktasına getirdi.

ADINA 7 HAT ÇIKARILDI
Bir şahsın adına 250 cep telefonu hattın çıktığı haberleri üzerine kendi kimlik bilgilerini sorgulayan vatandaş, haberi olmadan adına 7 adet cep telefonu hattı çıkarıldığını öğrendi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: HASANKEYF`İ KORUMAK İÇİN RESTORASYON YETMEZ
Doğa Derneği Hasankeyf Kampanya Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç, Hasankeyf`teki İmam Abdullah Türbesi`nin restore edilerek törenle açılması üzerine açıklama yaparak bu eserlerin sular altında bırakılmasına göz yumulmamasını ve Ilısu baraj projesinin iptal edilmesini talep etti.

BAŞÖRTÜSÜ VE YARGI YOLU TARTIŞILIYOR
Batman Başörtüsü Platformu, yayımladığı yazılı açıklamada kamuda başörtüsü serbestliği için Danıştay yolunun açık olduğunu söyledi.


BATMAN UMUT GAZETESİ: YATIRIM VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vali Yılmaz Arslan`dan Batman ile ilgili yatırım ve projelerin son durumu hakkında bilgi alırken görüşmede organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırımlar, il özel idaresinin görev alanına giren çalışmalar, 2013 yılında kırsal kesime yönelik yol ve su projeleri masaya yatırıldı.

SIRA BÖLGENİN KALKINMASINDA
BATSO ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaretlerinde, yaşanan barış süreci ile birlikte BATSO ve diğer mesleki örgütlerin artık asıl konuları olan memleketin kalkınma ve ilerlemesi için proje üretmesi için çalışmaları gerektiği kaydedildi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: 50 YILLIK CAMİİ YARDIM BEKLİYOR
50 yıl önce ibadete açılan Mahmudiye Camisi ve Kur`an Kursunun damı ve kubbesinin kullanılamaz durumda olduğunu söyleyen Cami İmamı Ekrem Yıldız, caminin eski bir yapı olduğu için tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

TERÖRE FİNANSMAN YASA TASARISI` MECLİSE İADE EDİLMELİ
Adalet komisyonundan kabul edilip Meclise gönderilen `Teröre Finansman Yasa Tasarısı` ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Şube Başkanı M.Şafi Özperk, çıkarılan yasanın geçmişte ABD`nin 11 Eylül`den sonra müteddeyin insanlara yönelik saldırıyı hatırlattığına dikkat çekti.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: HAT SAHTEKÂRLARI İŞ BAŞINDA
Bir şahsın üzerine 250 hattın çıktığı haberleri üzerine kendi kimlik bilgilerini sorgulayan vatandaş, haberi olmadan adına kaydettirilen 7 adet cep telefonu hattının çıkarıldığını fark ederek iptal ettirdi.

BÖLGE HASTANESİ BÜYÜYOR
Batman Bölge Devlet Hastanesi, hizmet ağını ve kalitesini gün gün büyütüyor. Günde dört bin hastaya hizmet veren Bölge Hastanesi, yeni iki ambulans, bir ameliyathane, bir ultrason cihazı ve sekiz yoğun bakım ünitesi için çalışmalarını başlattı. Hastane önümüzdeki günlerde çok daha kaliteli hizmet vermeye başlayacak.


BATMAN GAZETESİ: \"BİZE ULAŞAN HER SURİYELİ`YE YARDIM EDİYORUZ…\"
Vali Yılmaz Arslan, uzun zamandan beri kamuoyunda tartışılan \"Suriyelilere yardım\"la ilgili ilk kez net konuştu ve komşu ülkeden gelen mültecilere gereken yardımın yapıldığını, ancak yeni göç dalgalarının oluşmaması için yardım yaptıklarını söylemediklerini belirtti.

DİKKAT! ADINIZA TELEFON HATTI ÇIKARILMIŞ OLABİLİR
Bir şahıs, bir başkasının adına 250 hat çıkarıldığını duyunca, kendi kimlik bilgilerini sorguladı. Kendi adına da 7 adet telefon hattı çıkarıldığını fark eden vatandaş, hatların iptal edilmesini istedi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: İŞ-KUR`DAN ENGELLİLERE DESTEK
Batman Çalışma ve İş Kurumu, Batman`da faaliyet gösteren engelli dernekleri eğiticilerine yönelik işbirliği toplantısı düzenledi.

İNŞAATLARA HÜCUM
İşsizliğin korkunç boyutlara ulaştığı Batman`da bazı gençler, yıkımı yapılan eski binalarda demirleri sökebilmek için gün boyu elinden balyoz ve makası düşürmüyor.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: \"YASA TASARISI MECLİSE İADE EDİLMELİ\"
Adalet komisyonundan kabul edilip Meclise gönderilen ′Teröre Finansman Yasa Tasarısı′ ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Şube Başkanı M.Şafi Özperk, çıkarılan yasanın geçmişte ABD′nin 11 Eylül′den sonra müteddeyin insanlara yönelik saldırıyı hatırlattığına dikkat çekti. (Sezer İlbasan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir