• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
Gaziantep’te Suriyeli kadına ırkçı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zaman el-Vasl Türkiye muhabirine başına gelenleri anlatan Türkiye vatandaşlığı almış Suriyeli Seyf Arif şunları söyledi: “Cumartesi günü saat 18.15’te trafik ışıklarında durduğum sırada önümdeki kadın sürücü bir arabaya çarptı. Arabasından inen adam kadını arabasından çekerek darp etmeye başladı. Arabalarla dolu yolda kimse olaya müdahale etmedi. Sonra kadının Türkçe bilmediğini ve Arapça konuştuğunu anladığımda arabadan indim ve adama engel olmaya çalıştım. O da bana saldırıp vurmaya başladı. Saldırgana,  olayla hiç ilgisi olmayan başka bir kadın da katıldı ve hem bana hem de kaza yapan kadına ırkçı sözler söylemeye başladılar. Bu esnada saldırgan kadın başörtümü çıkarıp yere fırlattı ve bana vurmaya devam etti. Ben de kendimi savunmak zorunda kaldım ve kadına vurdum. Bu esnada kazayı yapan kadın korkmuş ve olay yerinden ayrılmış olacak ki bir daha kendisini görmedim.”

Muhabirin haberine göre Seyf olay yerinden ayrılmayıp polislerin gelmesinde ısrarcı oldu. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis, sorunu orada çözmeye çalıştı ancak Seyf olayın mahkemeye taşınmasını istedi. Suriyeli kadının ısrarı üzerine polis onu hastaneye gidip darp raporu almaya yönlendirdi.

Kadın hastaneye gitti ve yüzündeki morluklarıyla ilgili darp raporu aldı. Bu arada saldırganlar kendisinden önce polise giderek hakkında şikayetçi olduklarını görünce şaşkına uğradı. Suriyeli kadın avukatı aracılığıyla saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: Gaziantep’te Suriyeli kadına ırkçı saldırı

Bu haberler de ilginizi çekebilir