• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı”na başvurular başladı. 30 Kasım 2020 tarihinde ön başvuruların sona ereceği programda desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.800.000 Avro olacak. Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı desteğiyle hayata geçen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı”na başvurular başladı.

SON TARİH 30 KASIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek hibe programında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 6.800.000 Avro olacak. 30 Kasım 2020 tarihinde ön başvurular sona erecek. 12 ila 18 ay süreli hibe projelerine sivil toplum kuruluşları, belediyeler, yerel yönetimler, üniversiteler veya araştırma merkezleri, kalkınma ajansları, kar amacı gütmeyen sendikalar, kooperatifler, odalar, meslek kuruluşları gibi yerel düzeyde işletmeler ve özel sektörü temsil eden kuruluşlar başvurabilecek.

DOĞAL KAYNAKLARI KORUMAK PROGRAMIN AMAÇLARI ARASINDA

Küresel amacı Türkiye'de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi olan hibe programının özel amacı ise toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmak olacak. Program çerçevesinde detaylı bilgiye ve başvuru rehberine aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilecek.

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome&nbPubliList=15&orderby=upd&orderbyad=Desc&searchtype=RS&aofr=170484 

 Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün www.ipa.gov.tr  internet adresi üzerinden “İhaleler” bölümden de çağrıya ilişkin bilgilere erişilebilecek.