• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun güney ve batısı, Batı Karadeniz`in batısı ile Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde yükseklerinde olmak üzere Göller Yöresi, Kuzey Ege`nin iç kesimleri ile Bolu ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İzmir ve Aydın`ın kıyı ilçeleri ile Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığının Marmara`nın Batısı ve Kıyı Ege`de 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın; genellikle güney ve doğu, Marmara`nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Akdeniz`in kıyı kesimi, Hatay çevreleri, İç Anadolu`nun güney ve doğusu ile gece saatlerinde Marmara`nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (2/14)
İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (5/11)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/13)
Bursa: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (7/16)
Konya: Çok bulutlu (3/13)
Adana: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (7/20)
Mersin: Parçalı bulutlu (11/20)
Osmaniye: Parçalı bulutlu (7/19)
Hatay: Parçalı bulutlu (8/17)
Diyarbakır: Az bulutlu (1/13)
Batman: Az bulutlu (0/15)
Şanlıurfa: Az bulutlu (5/15)
Gaziantep: Az bulutlu (3/12)
Mardin: Az bulutlu (3/13)
Şırnak: Parçalı bulutlu (-1/10)
Van: Parçalı bulutlu (-7/5)
Bingöl: Parçalı bulutlu (-4/9)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir