• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 13 Mart 2020'den bu yana kapalı olan okul kantinlerinin açılması kararı sevinçle karşılandı.

Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin kantinlerine kavuştuğunu söyledi.

“Çok bekledik, çok mutluyuz”

Kantinciler Federasyonu İl Temsilcisi Sıddık Biçim, çok mutlu olduklarını belirterek, “Öğrenciler kantinlerine kavuştu. 19 Ekim Pazartesi tarihi itibari ile kantinlerin açılabileceği yazısı geldi. İş yerlerimizi açacağımız için çok bekledik ve çok mutluyuz. Meslektaşlarımız ilk günkü aşk ve heyecanla işlerine dört elle sarılacak ve bu onlara mutluluk verecek. Gerekli bütün hijyen kuralları en ince ayrıntısına kadar itina ile yerine getirilecek. Her zamanki gibi eldiven, maske, bone ve önlükler giyilecek ve geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmak için işlerinin başında olacaklar.” dedi.

“Esnaf kredisine ihtiyaç var”

Kantinlerin açılmasına sevindiklerini ancak öğrenci sayısının az olması nedeniyle işletmelerin istedikleri kazancı elde edemeyeceklerini vurgulayan Biçim, şöyle devam etti:

“Öğrencilerin okula geldikleri gün sayısı, gelen öğrenci sayısı ve gördükleri ders sayısı az olduğu için kantinden bir kazanç beklemiyorlar. Yapacakları ciro harcayacakları elektriğin parasını bile karşılamaz. Bunun için pandemi süresi boyunca biriken Bağ-Kur prim borcu, vergi, kredi kartları ve çektikleri kredi borçlarını vermeleri neredeyse imkânsız gibi görünmektedir. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve mutfak masraflarını saymıyorum bile. İşte tamda bu sebepten ötürü bizim için bir esnaf kredisine ihtiyacı var.”(İLKHA)