• DOLAR 32.576
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2425.527
  • ...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında başarılı bulunan ve Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ortaklığıyla hayata geçirilecek olan “Sütün Bereketiyle Kırsal Kalkınma” projesinin sözleşme imza töreni valilik makamında gerçekleşti.

Vali Kadir Ekinci başkanlığında gerçekleşen sözleşme imza törenine Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır,  Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ve FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Vali Ekinci, “Bingöl’de yakın zamanda faaliyete geçecek SÜTAŞ yatırımının ilimize en üst düzeyde katkı sağlaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlimiz açısından büyük öneme sahip bu projeyi onayladıkları için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şükranlarımızı arz eder, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan projenin toplam bütçesinin 2 milyon 700 bin TL olduğu, projenin yüzde 90’ının FKA tarafından, yüzde 10’nun ise Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği tarafından karşılanacağını ifade etti.

Kurulacak süt toplama merkezleri ile birlikte süt üretimi, sütün hak ettiği değerde satılmasından kaynaklı gelir artışı, artan istihdam olanakları ve kırsal alanda yaşanacak ekonomik canlılıktan tüm Bingöl’ün faydalanacağını belirten Yoğunlu, “Ajans olarak Bölge insanımızın refahına katkı sunacak proje geliştirme faaliyetlerine devam edeceğiz. Projenin Bingöl’e ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)