• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Gaziantep'te Covid-19 vaka sayıları düşüşe geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin en çok Covid-19 vakalarının görüldüğü illerden biri olan Gaziantep’te son bir ay içerisinde vaka sayılarının düşüşe geçmesi hastanelerdeki yoğunluğu da azalttı.

Günlük vaka sayısının yüzde 50 oranında düşmesinde filyasyon ekiplerinin Covid-19 temaslı ve hasta takibini sıkı yapması büyük rol oynadı. Temaslı taraması ve pozitif saptanan kişilerin izolasyonu ile birlikte denetimlerin artırılmasıyla kentte vaka sayıları ciddi anlamda düşüşe geçti.

Pandemi sürecinde Covid-19 vakalarıyla gündeme gelen Gaziantep'te, yoğun şekilde gerçekleştirilen denetimler de sonuç vermeye başladı. Covid-19 vakalarının ve durumu ağır olan hastaların artmasıyla sürekli gündeme gelen Gaziantep'te sıklaştırılan denetimler kapsamında vatandaşların da maske ve sosyal mesafeye uydukları görüldü.

Covid-19 salgının ilk gününden itibaren Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda ve Gaziantep Valiliğinin öncülüğünde ciddi çalışmaların hayata geçirildiği kentte, vakaların artmaya başlamasıyla denetimler ve tedbirler maksimum seviyeye çıkarıldı.

Covid-19 denetimlerinde ayda 90 bin kişiye cezai işlem uygulandı

Bu kapsamda kentte gerçekleştirilen Covid-19 denetimlerinde ayda yaklaşık 90 bin kişiye cezai işlem uygulandı. Kentteki denetimler, bulaş riskinin yoğun olduğu alanlarda daha çok ağırlık kazandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında sürekli toplanan İl Pandemi Kurulu tarafından getirilen bazı yasaklar ve hayata geçirilen ciddi tedbirler, yoğun şekilde gerçekleştirilen denetimlerle birlikte Covid-19 vaka sayıları düşüşe geçti.

Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu ve maske takmayanlara 900 TL idari para cezasının verildiği kentte, Coronavirus tedbirleri kapsamında 65 yaş üstüne toplu taşıma, pazar ve düğün yasağı getirildi. 15 yaş ve altındaki çocuklara da pazar yasağının getirildiği kentte daha önce getirilen yasaklar ise devam ediyor.

Taziyelerin yasaklandığı, defin işlemlerinin ise vefat eden şahsın akrabalarından 15 kişinin katılmasına izin verildiği kentte, Covid-19 ile mücadele kapsamında ise otostop yapmak ve yapanı da araca almak yasaklandı.

Kentin birçok alanında HES uygulaması hayata geçirildi

Kentte şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına izin verilmezken, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde ve toplu taşımada Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması hayata geçirildi.

Vaka sayılarının artış gösterdiği dönemde Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların hastalıkla ilgili bilgilendirilmesi, izolasyonu, hastalara çabuk müdahale edilmesi ve gereken durumlarda test yapılması gibi işlemler İçişleri Bakanlığının talimatı ile kurulan Covid-19 Sağlık Destek Hattı vasıtasıyla mümkün olduğunca hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri işbirliğinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün ekiplerinin katılımıyla kurulan destek hattının yanı sıra kentte izolasyonun da tavizsiz sağlanması ve temaslı hastaların takiplerinin mahalle temelli yapılması amacıyla da Sağlık Bakanlığı filyasyon sistemi dışında kentteki kaymakamlıklar bünyesinde kurulan mahalle filyasyon ekipleri bu süreçte önemli görev yaptı.

Vatandaşlar Covid-19 kurallarına uymaya başladı

Kentte geçtiğimiz aylarda Covid-19 hastası olan ve hayatını kaybedenlerin sayısının artması ile daha çok tedirgin olan vatandaşlar ise artan denetimlerin de etkisi ile kurallara daha çok uymaya başladı.

Kentte, son günlerde sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşların da maske taktıkları ve caddelerdeki yoğunluğun azaldığı görüldü.

Her gün binlerce kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari işlemin uygulandığı kentte önceki haftalara göre ceza oranları da düşüşe geçti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir