• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Viranşehir`de ağaçlandırma seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü 2013 yılı yeşillendirme çalışmaları kapsamında 30 bin fidan dağıtımında bulundu. Ücretsiz fidan dağıtımı, vatandaşlar tarafından takdir toplarken, ilçenin yeşillenmesinde de önemli rol oynuyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, \"Bu sene şuan itibari ile 30 bin fidan dağıtımında bulunduk. Bölge Orman Müdürlüğünden talep halinde 200 fidan talep etme şansımız var. Talep eden özellikle köylere, köy camilerine mezarlara, okullara ve kurum-kuruluşlara ücretsiz dağıtımda bulancağız\" dedi.

Sulu Tepe Baraj gölü çevresinin ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Yolcu, \"Ağaçlandırdığımız bu bölge il özel idareye ait bir bölge olup kaymakamlık, GAP İdaresinin ve ilçe tarım müdürlüğümüzün katkıları ile 5 yıldır ağaçlandırdığımız bir alandır. Bu alana 50 dekar alanı daha ilave etmekteyiz. Viranşehir ilçemiz çok sıcak olduğundan bu alanı ailelerin gelip dinleneceği bir mesire alanına dönüştürmeye çalışıyoruz\" şeklinde konuştu. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir