• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
"Mobil Kuaför" dönemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Mobil Kuaför" projesiyle vatandaşların ayağına kuaförlük hizmeti götürülüyor. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Yar saçların lüle lüle" sloganıyla bir otobüs, kuaför salonuna dönüştürüldü.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirlerinin alındığı otobüste, hem kadın hem de erkek bölümü bulunuyor. Dört kişilik araçta, "kullan at" malzemelerle hizmet veriliyor.

Saç kesimi, saç boyası, tıraş, cilt, el ve ayak tırnak bakımı yapılan otobüste, makas, ustura, tarak, cımbız, törpü gibi ekipmanlar, her kullanım sonrası dezenfekte ediliyor.

"ARAÇ, TEKNİK OLARAK BİR KUAFÖRDE NE VARSA O ŞEKİLDE TASARLANDI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Ahmet Sarıkaya, kuaförlük hizmeti verilen araçta, Kovid-19 salgını riskine karşı tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

"Mobil Kuaför" projesiyle kentteki 163 vatandaşa kuaförlük hizmet verildiğini ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Araç, teknik olarak bir kuaförde ne varsa o şekilde tasarlandı. Önceliğimiz kırsal bölgeler. Kuaförü olmayan mahallelerimize hizmet vereceğiz. Yaşlı, genç, engelli, kadın, erkek kente ulaşamayan, kuaföre erişemeyen tüm vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz."

"ÇOK GÜZEL HİZMET YAPMIŞLAR"

Kuaförlük hizmeti alan vatandaşlardan 58 yaşındaki Rıfkı Eroğlu, projeyi çok beğendiğini dile getirdi.

Nurgül Buse Erol da kendisine gösterilen ilgiden mutlu olduğunu belirterek, "Mobil kuaför aracı köyümüze geldi. Çok beğendim. Saçımı kestiler, diğer ihtiyaçlarımı karşıladılar, çok ilgilendiler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir