• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğünün açılması planlanan Mesudiye Medresesinin restorasyon ve rölöve çalışmalarını incelemek için Diyarbakır`a gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürü Bekir Şahin, Sayın Valimiz Mustafa Toprak`ı makamında ziyaret etti.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ, yazma eserler kütüphanesinin açılması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

 

Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü oluşturulduğunu belirten Vali Toprak ise, \"Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğünün kuruluşu ilgili mevzuat çıktı. Diyarbakır`daki icrasına yönelik olarak Mesudiye Medresesinin restorasyon ve rölöve çalışmaları bittiği an 15 gün içerisinde açabilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır`dan gönderilen 1984 el yazması eser ile 4212 nadir matbu eserin tamiratı ve tadilatı bitti. El yazması eserlerin dijitali çıkarıldı ve Mesudiye Medresesinde açılacak olan Diyarbakır El Yazma Eserler Kütüphanesine getirilecek şekilde hazır bekletiliyor\" dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından İstanbul Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesinden sonra ki 2. önemli kütüphanesi Diyarbakır`da açılacağını vurgulayan Vali Toprak \"Mayıs 2013 tarihinde Mesudiye Medresesinin restorasyon ve rölöve çalışmaları bitecek ve akabinde Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirilecek\" ifadelerini kullandı.

 

Temmuz 2013 tarihinde İçkale`deki Arkeoloji Müzesinin, Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesinin ve Ulu Camiinin doğu maksuresi ve Mesudiye medresesinin açılışının gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Toprak, Diyarbakır için bu tarihi mekanların açılışının çok önemli olduğunu söyledi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir