• DOLAR 32.52
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2422.036
  • ...
Filistinli esir Mahir El-Ahres 84. Gününde özgürlük mücadelesini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Ahres'in işgal rejiminin Kaplan Hastanesi'nde yoğun bakımda müşahede altında tutulduğu ve sağlık durumunun da son derece riskli bir süreç içinde olduğu belirtildi.

El-Ahres'in eklem, mide ve karın ağrılarının çok arttığı, sürekli baş ağrısı çektiği, vücut ağırlığının da sürekli azaldığı, zaman zaman bilinç kaybı yaşadığı belirtildi.

Artık organlarının hareket gücünü büyük ölçüde kaybettiği, vücudundaki sıvı oranlarının düştüğü, duyma ve konuşma kabiliyetlerinin çok zayıfladığı ve bazı önemli organlarının fonksiyonlarını tamamen yitirebileceğinden, karaciğer, böbrek ve kalp gibi organlarının ciddi şekilde zayıflayabileceğinden endişe edildiği belirtildi.

Bütün bu sebeplerden dolayı hayatının ciddi riskle karşı karşıya olduğu ve her an ölüm tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Filistin'de değişik alanlarda faaliyet yürüten muhtelif insan hakları kuruluşları da El-Ahres'in her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çektiler.

El-Ahres de yazdığı mektubunda kararında ısrarlı olduğunu, evine gitmeden hiçbir şekilde yemek yemeyeceğini, iradesini kırmayacağını, hastanede tutulduğu sürece sudan başka bir gıda almayacağını, bu uygulamasını evine dönünceye kadar sürdüreceğini belirterek ailesine, yakınlarına ve kendisine destek veren herkese selamlarını göndermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir