• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
Diyarbakır`da tarihi yapı çalışmaları sürüyor.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Can, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişleri Baki Zaza ve Nusret Hacaloğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, şube müdür yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.

 

Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen`in 4 katlı hizmet binasında 30 personelle hizmet verildiğini belirtmesinin ardından Vali Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski taşıyan binaların dönüştürülmesine yönelik çıkarılan kanun neticesinde şu anki hizmet binasının yerine ilerleyen zamanlarda yeni bir hizmet binasında çalışmalarına devam edebileceklerini ifade etti.

 

Toplantının ilk bölümünde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır genelinde 2010 - 2012 yılları arasında onarımı gerçekleştirilen eserler hakkında Vali Mustafa Toprak`a bilgi verildi.

 

Toplantıda gerçekleştirilen slayt sunumu ile 2010 - 2012 yılları arasında onarımı yapılan eserler Sur İlçesi`ndeki İskender Paşa Konağı, Arap Şeyh Camii, Hz. Süleyman Camii, Ulu Camii ve Eğil İlçesi`ndeki Peygamberler Türbesi hakkında bilgi verildi.

 

Bir süre önce onarımı tamamlanan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın teşrifleri ile hizmete açılan Ulu Camii Hanefiler Bölümü`ndeki aksaklıkların giderildiği bilgisini alan Toprak, Zinciriye Medresesi, Mesudiye Medresesi, Şafiler Bölümü`nde yürütülen çalışmaların da titizlikle ve ivedi bir şekilde tamamlanması yönünde talimat verdi.

 

Toplantıya daha sonra 2013 yılı yatırım planı içerisindeki projeler hakkında Vali Mustafa Toprak`a Bölge Müdürü Evsen tarafından brifing verilmesi ile devam edildi.

 

2013 yılı yatırım programının içerisinde Sultan Sasaa Türbesi ile Bey Konağı`nın onarımı, Zülküf Peygamber Türbesi çevre düzenlemesi ve Lala Bey Camii`nin onarım çalışmalarında gelinen noktalar hakkında bilgi alan Vali Toprak, Cazibe Merkezi Projesi kapsamında Valiliğin destekleri ile gerçekleşmesi planlanan kamulaştırma çalışmaları hakkında da detaylı bir brifing aldı.

 

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Toprak, şunları söyledi;

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından ayrılan kaynakların Valilik koordinesi ve sorumluluğunda Diyarbakır Surları, İç Kale gibi kültür ve tarihi mirasların Türkiye ve illerin turizimine kazandırılması için kullanıldığını belirti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir