• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...
Kudüslüler 30 gün sonra Mescid-i Aksa'da yine namaz kılmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 gün süren kapalılıktan sonra bugün sabah namazında yüzlerce kişi namazlarını Mescid-i Aksa'da kılmak için buraya akın etti.

Kapalılık döneminde işgalciler gerek Kudüslülerin ve gerekse diğer şehirlerden gelenlerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemiş ve özellikle Cuma günleri Cuma namazlarını burada kılmakta ısrar eden bazı kişileri de alıkoymuştu.

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapalı tutulduğu dönemde siyonist yerleşimcilerin gruplar halinde işgal askerlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemelerine izin vermişti. Özellikle yahudilerin Yom Kippur (Af Günü) adını verdikleri dini bayramları sırasında çok sayıda yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Kudüslü Müslümanlar bugün Mescid-i Aksa'nın yeniden ibadete açılması münasebetiyle yaptıkları açıklamalarda bu kutsal mabedin kapalılık döneminde çok hüzünlü olduğunu, Kudüslülerin de ancak bu mabedi ihya ettikleri sürece görevlerini yerine getirmiş olabileceklerini dile getirdiler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir