• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Kefer Kaddum'da işgali protesto etmek amacıyla 9 yıldır haftalık gösteriler düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kefer Kaddum'daki Halk Direnişi Organizatörü Murad Şiteyvi işgalcilerin yürüyüşe katılanlara saldırı düzenlediklerini ve bu saldırıların da üç gencin yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. İşgalcilerin göstericilerin üzerine ayrıca gaz ve ses bombaları da attıkları ifade edildi.

Şiteyvi, bölgede bu sıralarda geçmişte benzeri görülmemiş bir gerginlik yaşandığına dikkat çekerek bu yürüyüşün bütün engellemelere rağmen devam edeceğini vurguladı.

Kefer Kaddum'da dün de haftalık olarak düzenlenen yürüyüşe işgalcilerin müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıkmış, işgalciler göstericilerin üzerine gaz bombaları atmışlar ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı kişiler bu bombalardan etkilenerek boğulma tehlikesi yaşamışlardı.

Kefer Kaddum'da yahudi yerleşimine karşı ve köyün kapalı yolunun açılması talebiyle dokuz yıldan beri haftalık gösteriler düzenleniyor.

Siyonist İşgal rejimi, bu köyün yolunu bölgedeki yasadışı yahudi yerleşim merkezlerinin alanlarını genişletmek amacıyla 17 yıl önce kapattı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir