• DOLAR 32.366
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Azerbaycan'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yatsı namazına müteakip Halid Bin Velid Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan AGD Siirt Şube Başkanı Bilal Şirin, Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarına saldırarak, yüzlerce Azerbaycanlıyı katlettiğini ve binlerce kişiyi de evlerinden uzaklaştırıp, vatan hasreti çekmesine neden olduğunu kaydetti.

 

"30 yıl önce yaşanan acılar hala tazeliğini korumaktadır"

Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr bir tutum sürdüren Minsk üçlüsünün de çözüm odaklı davranmaktan çok uzakta olduğuna dikkat çeken Şirin, şunları söyledi:

Sovyetlerin dağılmasının akabinde ortaya çıkan Dağlık Karabağ sorunu, sıcak çatışmaya dönüşmüştür. 1991 yılından beri yapılan hiçbir antlaşmaya uymayan ve müzakere sürecinde dahi saldırmaya devam eden Ermenistan, 1992 yılında Hocalı'da yakın tarihin en kanlı soykırımlarından birini gerçekleştirmiştir. 30 yıl önce yaşanan acılar hâlâ tazeliğini korumaktadır. 30 yıl boyunca yaşanan acılara sessiz kalan uluslararası toplum, siyonist ve emperyalist güçlerin emellerine alet olmaya devam etmiş ve masum insanların evlerinden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine göz yummuştur. Yıllardır Ermenistan'ın saldırgan tutumu karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, bugün bir kez daha çifte standartlı bir tutum sergilemektedir.

Bu hain saldırıların barış ahlakından uzak Ermenistan’ın, savaş ahlakından da yoksun olduğunu gösterdiğine vurgu yapan Şirin, işgalci Ermenistan, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum insanları katlettiğini belirtti.

"Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan, Karabağ’dır"

Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduklarını kaydeden Şirin, "Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan, Karabağ’dır. Bölünmez bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir." diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir