• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Laikçi Paranoyaları Nüksetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Yılmaz tam da laikçi paranoya denecek cinsten bir yazı yayınladı köşesinde. Türk Hava Yolları’nın birçok uçuşta talep olmadığı gerekçesiyle kaldırdığı içki servisini yerden yere vuran Yılmaz yasak olarak nitelediği kararı “bize yönelik ve bizlerin yaşam biçimimize yönelik bir tehdidi gösteriyor” şeklinde değerlendirdi. THY gibi giderek dünya markası haline gelen dev bir işletmenin kendi tasarrufunda olan bir maliyet hesabı yapmasını hazmedemeyen Mehmet Yılmaz’ın bu denli büyük tepkisi bununla da sınırlı kalmadı.

“Dertleri tasarruf filan değil, yalan söylüyorlar” diyen Yılmaz salvolarına devam etti, “tek dertleri var, insanları belli bir yaşam biçimine zorlamak” şeklinde ibareler yazarak köşesine taşıdığı konuyla alakalı öz fikrini de ifade etti.

Yeni düzenlemeye dair yetkilileri topa tutan Mehmet Yılmaz’ın TYH’deki içki kararı üzerinden vardığı sonuçlar ise akıl alır gibi değil. “Ya onların istediği gibi yaşayacaksınız ya da yok sayılacaksınız, mümkünse yok olacaksınız” diyen Hürriyet yazarı anayasa değişikliğinden dem vurdu, “başkan baba” betimlemesiyle başbakana dikdatör göndermesinde bulundu.
TRT’de Mehmet Yılmaz’ın hedef tahtasındaydı. TRT’de yayınlanan bir dizide bir kadın oyuncunun omuzlarının buzlanmasını eleştiren yazar konuya ilişkin aynı gazetede yazan Ahmet Hakan’ın düzeysiz değerlendirmelerinde destek verdi.

Yeni Türkiye’yi bir türlü göremeyen, ulusalcı paranoyaları en küçük bir düzenlemede dahi nükseden birçok alanda atılan ve özgürlük alanlarını açan adımlardan bihaber yazılar kaleme almayı sürdüren Mehmet Yılmaz’ın geçmişi de özellikle 28 Şubat sürecinde başında olduğu Radikal gazetesindeki haberlerle pek temiz gözükmüyor.

haber10.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir