• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Aile eğitimiyle aileler daha güçlü olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Evlilik öncesi eğitimlerin önemi üzerine İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Yuva-Kur Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkanı Selçuk Kiper; çocuk eğitiminin okul öncesi dönemde değil, anne karnında başladığının ifade edildiği günümüzde nicelikli evliliklerden ziyade nitelikli evliliklerin çok daha önemli olduğunu vurguladı.

 

Boşanmaların yüzde 39,6`sı evliliğin ilk beş yılında gerçekleşiyor
Evliliklerin sürdürülebilirliği hakkında istatistiki bilgiler vererek ailede gelinen gidişatı gözler önüne seren Kiper; \"Ülkemizde ailelerin dağılma oranının hala fazla olduğu bir gerçektir. TUİK verilerine göre, 2011 yılında 592 bin 640 çift evlenmiş, 120 bin 30 çift boşanmıştır. 2012 yılında ise 465 bin610 çift evlenmiş, 91 bin 966 çift boşanmıştır.

 

Yine TUİK verilerine göre boşanma oranının ortalama yüzde 39,6`sı evliliğin ilk beş yılı içinde, yüzde 24,1`i ise 16 yıl ve daha fazla süre evli olan çiftlerde gerçekleşmiştir. Boşanmaların önüne bir set olmak için yuva kurmak önemlidir; mutlu olmak ve devam ettirmek daha da önemlidir. Bu bilincin oluşması için çaba harcamalıyız\" dedi.

 

`Aile Eğitimi Eğimcisi` yetiştirme programımız devam ediyor
Yuva-Kur`un aile bilincini geliştirmek için 2 yıl önce başlattığı; `Aile Eğitimi Eğimcisi` yetiştirme programının devam ettiğini belirten Kiper; `Dernek olarak çözüm odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aile eğitimi ile ilgili konularda kamu ve STK`larla da birikimimizi güçlü ve mutlu aileler oluşturmak adına paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade ederim.

 

Evlilik öncesi eğitimler, anne -baba eğitimleri ve çocuk eğitimi programlarımız devam ediyor. Yine Adana`dan ve Türkiye`nin farklı illerinden akademisyen, araştırmacı-yazar ve eğitimcilerin katılımlarıyla Adana`da çeşitli faaliyetler gerçekleştirme planlarımız var. Çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız ve bu bilinçle elimizden geleni değil, elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz\" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir