• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Halk polisin silah göstermesinden rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu ulaşım araçlarında, alış veriş yerlerinde, cadde ve sokaklarda sivil polislerin silahlarını gizlemeden gezdikleri belirtilirken bu durumdan rahatsız olan halk, yetkililerin harekete geçmesini istediler. Polislerin silahlarını açıktan taşımalarından rahatsız olan vatandaşlar, çocukların ve gençlerin polislere bakarak silahlara özendiklerini söylediler.
 
"Polisler silahlarını teşhir ederek adeta güç gösterisi yapıyor"
Polisin toplum içerisinde halkı tahrik etmemesi gerektiğini belirten Veysi E. " Yaşadığımız bölgenin hassas olması münasebetiyle polislerin silahlarını millete karşı bir güç gösterisi yaparak teşhir etmeleri yanlıştır. Diyarbakır da yaşıyoruz ofis semtine gidin bakın polisler orada silahlarını bir abide gösterisi olarak ve halka karşı kendilerini güçlüymüş gibi göstermeye çalıştıklarını" ifade etti.
 
"Polisler insanlara saygılı olmalı"
Çocukların bu durumdan olumsuz etkilendiklerini ifade eden Veysi E., "Bağlar gibi bir yerde zaten çocuklar şiddetin içerisinde büyümektedir. Çocuklarda silahlara özenti had safhaya çıkmış durumda, bu konuda yetkililerden biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Bir eğitim altyapısı hazırlanmalı, polis memurlarının insanlara karşı biraz daha saygılı olmaları gerekir."dedi.
 
"Polis silahını göstererek vatandaşı korkutmaya çalışıyor"
Polislerin silahlarını göstererek psikolojik baskı uyguladıklarını ifade eden ve soyadının yayımlanmamasını istemeyen Remzi adlı vatandaş ise, " Polislerin silahlarını göstererek psikolojik baskı uygulamalarını doğru karşılamıyorum. Silahlarını göstererek yanlış yapıyorlar. Bu hareketle adeta gençleri silaha özendiriyor ve vatandaşı korkutmaya çalışıyorlar. Yanlış değilsem kanuni olarak polislerin silahlarını teşhir ederek yürümeleri de yasaktır." İfadelerini kullandı.
 
Polislerin silahını göstermelerinden rahatsız olduğunu dile getiren Askeri T. İse, "Polislerin çevrede, arabalarda silahlarını göstererek kendilerini farklı göstermeye çalışmaları bizi çok rahatsız ediyor. Avrupa ve Amerika`da gerçekleştirilen katliamlar, silahların açıkça teşhir edilmesinden kaynaklanıyor. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi.
 
Görüştüğümüz yetkililer ise sivil polislerin silahlarını teşhir etmemeleri gerektiğini belirttiler.
(M. Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir