• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şahin Öner`i Bomba mı Panzer mi Öldürdü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da dört gün önce İmralı`da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan`ın yakalanış yıl dönümünü protesto ettiği sırada "polise atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği" iddia edilen Şahin Öner`in otopsi raporu açıklandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından açıklanan hastane otopsi raporunda, Öner`in ölüm nedeninin çarpma ve sürtünme olduğu belirtildi. Öner`in patlama sonucu hayatını kaybettiğine yönelik bir emare bulunmadı.

4 KABURGASI KIRIK

Raporda Öner`in ölüm nedeni, "Sağ yüz ve yanak tamamını içine alan sağ kulağı ileri derecede deforme halde parçalanmış sürtünme tarzı yaygın ekimoz olup yanak üzerinde yer yer siyah renkte daha koyu olarak izlenebilen alanlar dikkat çekti." ifadesine yer verildi. Raporda, sol 1., 2., 3. ve 4`üncü kaburga kemiklerinin mitskapüler hattan ekimozlu kanamalı kırık olduğu görüldü." denildi.

Raporda üzerinde kimlik olmadığı için kimlik tespiti yapılmadan otopsiye geçildiği belirtilerek, "172 santimetre boyunda, 60-65 kilogram ağırlığında, 20-25 yaşlarında siyah saçlı, kahverengi gözlü, ölü lekelerinin vücut sırta bası görmeyen alanlarda hafif şiddette oluşmuş olduğu görüldü. Sağ omuz ve sağ kol arka yüz tamamında 18x17 santimetrelik bir alanda sağ dirsek bölgesinde 8x6 santimetrelik, sağ bel bölgesinde 4x5 santimetrelik, sağ diz üzerinde 2x3, 3x1.5, 2.5, 1.5, 3x2 santimetrelik sol diz üzerinde 6x3, 5x2.5, 7x3.5, 3x4.5, 5x4.5 santimetre ebatlarında sıyrıklı ekimozlar olduğu görüldü. Her iki el parmaklarının parmak izi alımına bağlı siyah renkte mürekkeple boyalı olduğu ve tırnak örneği alımına bağlı sağ ve sol eldeki tırnaklarının tırnak yataklarının kanamalı olduğu görüldü." ifadelerine yer verildi.

Raporda Öner`in vücudunda darp, cebir izi, ateşli silah yarası, kesici delici alet yarası, boyunda boğma-boğulma ya da askıya ait telem izi tespit edilmediği vurgulandı. Raporda bilirkişi tarafından alınan kan, idrar ve iç organ örnekleri üzerine yapılacak toksikolojik ve histopatolojik neticeler sonucunda belirlenebileceği kaydedildi. Öner ile ilgili Adli Tıp Kurumu`nun hazırlayacağı raporun da önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

BABA `PANZERİN VURDUĞUNU` SÖYLEMİŞTİ

Olaydan sonra açıklama yapan inşaat işçisi baba Mehmet Şirin Öner oğlunun henüz lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversiteyi kazanmak için dershaneye gittiğini söylemişti,. Öner, "Pazar günü işe gittiğimde oğlum evde oturuyordu. Akşamleyin saat 8-9 civarında bana oğlumun öldüğünü söylediler" dedi. Baba Öner, "Olay yerine gittiğimde oğlumun cenazesi hastaneye kaldırılmıştı. Hastane morgunda oğlumun cesedini iyice inceledim. Sol kulağı yoktu. Ancak elleri, göğsü sapasağlamdı. Ayakları ise ezilmişti. Hastaneden adli tıp raporu istedik fakat raporu alamadık" diye konuşmuştu. Mehmet Şirin Öner, "Görgü tanıkları ise panzerin oğluma çarptığını ve panzer altında kalarak hayatını kaybettiğini söylüyor. Şahin en büyük çocuğumdu" demişti.

VALİ ÖNCE BOMBA DEMİŞTİ

Diyarbakır`da geçtiğimiz hafta meydana gelen olaydan hemen sonra açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, göstericinin elindeki bombayı polise atmaya çalışırken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin düşünüldüğü bilgisini vermişti. Bunun üzerine ajans ve gazeteler haberi bu şekilde vermişti. Bugün İHD tarafından basına dağıtılan otopsi raporunda ise Şahin Öner`in herhangi bir patlama sonucu ölmediği belirtildi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir