• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Adana`daki 271 camide yetişkinlere yönelik Kur`an kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Çukurova ilçesi Ramazanoğulu Camii`ndeki, Kur`an Kerim derslerine genç-yaşlı cemaat yoğun ilgi gösteriyor. Yaş ortalamaları 50 olan Kur`an talebeleri, yatsı namazlarından sonra camide 3 ayrı grup halinde yaklaşık 2 saat ders görüyor.

 

Ramazanoğlu Camii bünyesindeki dersliklerde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Adana Müftü Vekili Sezai Erdal, \"Kur`an-ı Kerimi Öğrenmenin, Anlamanın ve Yaşamanın Önemi\" konulu bir konuşma yaptı.

 

Onu okumak, Yüce Allah ile konuşmaktır

Kur`an öğrenmenin Rabbimizin \"Oku\" emrini yerine getirmek için bir başlangıç olduğunu vurgulayan Erdal; \"Kur`an, Allah`ın kelamıdır. Onu okumak, Yüce Allah ile konuşmaktır. Bundan dolayı Kur`an öğrenmek, insana heyecan verir. Şüphesiz bu, sevabı olan bir ameldir. Ama görevimiz bununla bitmiyor. Bilakis, Kur`an öğrenmekle işe yeni başlıyoruz. Artık Kur`an talebesi olarak, onu ayet ayet düşünen kimseler olmalıyız.\"dedi.

 

Şuanda Adana`da \" Camilerde Kur`an Öğretimi\" projesi çerçevesinde 271 Camide kurs açıldığını belirten Erdal, bu kurslarda görev yapan din görevlilerine teşekkür etti.

 

Ramazanoğlu Camii dersliğinde görev yapan İmam Hatip Muhammed Evliyaoğlu açtıkları kurs hakkında bilgi verdi. Yetişkin erkeklere yönelik Kuran Öğretimi Kursu`nun Kasım 2012 tarihinde başladığını belirten Evliyaoğlu \"Memur, işçi, serbest çalışan, emekli vb. kesimlerden insanların iştirak ettiği Kursa 160 öğrenci devam etmektedir. Mayıs ayında sona erecek olan Kursta, Kur`an eğitim ve öğretiminin yanı sıra, ilmihal, tefsir, hadis ve fıkıh dersleri yapılmaktadır.\"dedi

 

Öğrenmenin yaşı yok

Kur`an öğrendiğini ve camide başlayan kurslarla da tecvit öğrenmeye başladığını söyleyen 58 yaşındaki Ekrem Erkuran, duygularını şöyle ifade etti: Allah`a çok şükrediyorum. Bu yaşımda Kur`an okumayı öğrendim. Öğrenmenin yaşı yok. İnsan istedikten sonra her yaşta ilim öğrenebiliyor. Günün büyük bir bölümünü evde Kur`an okuyarak, hocamızın bizlere verdiği dersleri takip ederek geçiriyoruz. Biz genç yaşta çeşitli sebeplerden dolayı Kur`an öğrenme imkânı bulamadık. Çocuklarımıza ise bu eksikliği yaşatmamak için genç yaşta kursa göndererek öğrettik. Herkese genç yaşta Kur`an okumayı öğrenmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz.\" dedi.

 

Kuran Dersine, alfabeden başlayan İşçi Emeklisi Recep Avcı ise \"Bugüne kadar çok istememize rağmen öğrenemedik. Kur`an okumayı öğrenemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak yatsıdan sonra başlayan bu kurslar sayesinde alfabeyi iki hafta içerisinde öğrendik. İnşallah kurs bitimine kadar Kur`an okumayı öğreneceğiz. Derslerin başlamasına vesile olan İl Müftülüğümüze ve bize tahammül göstererek ders veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun\" dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir