• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
Normalleşme ihaneti, işgali genişletiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Siyonist işgalcilerin Filistin’de yasa dışı yerleşim merkezlerini genişletmesi ve bu kararı hızlandırmasındaki ana etkenin, işgal güçleri ile normalleşme anlaşması imzalayarak Filistin davasına ihanet eden BAE ve Bahreyn’in normalleşmesi olarak gösterilmekte.

 HAMAS: SİYONİSTLERİN YASA DIŞI YERLEŞİMLERİ GENİŞLETME KARARI, NORMALLEŞME ANLAŞMALARININ SONUCUDUR

İslamî Direniş Hareketi HAMAS, siyonistlerin Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 5 bin yeni konut inşa etme planını onaylamasının, Arap ülkeleriyle siyonist işgalciler arasındaki normalleşme anlaşmalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, "Siyonistler, normalleşme anlaşmalarından bulduğu cesaretle bu adımı atıyor. Yasa dışı yerleşimleri genişletme kararı, normalleşme anlaşmalarının bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

Normalleşme anlaşmalarının, "Filistin halkına karşı daha çok suç işlenmesi konusunda bir teşvik unsuru" olacağı yönünde daha önce defalarca uyarıda bulunduklarını aktaran Kasım, Siyonistlerin aldığı bu kararın, Filistin halkına yönelik saldırıların devamı niteliğinde olduğunu kaydetti.

NORMALLEŞEN ARAP ÜLKELERİ, BU ADIMIN YAHUDİ YERLEŞİMİNİ DURDURACAĞINI İDDİA ETMİŞTİ

"Konut inşası kararı, bazı Arapların, normalleşme anlaşmalarını haklı göstermek adına Filistinlileri suçlamaya, siyonistleri temize çıkarmaya çalışan konuşmalarının da bir sonucudur." ifadesini kullanan Kasım, Siyonistlerle normalleşen ülkelerin, normalleşme anlaşmasının, Yahudi yerleşim birimi inşasını durduracağı yönündeki iddialarının da yalanlanmış olduğunu söyledi. İşgal devletindeki insan hakları kuruluşu Peace Now'dan (Barış Şimdi) yapılan yazılı açıklamada, işgalci Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Birimi Yüksek Planlama Kurulunun, yapılan toplantılarda, Batı Şeria'daki onlarca Yahudi yerleşim biriminde 4 bin 948 konutun inşasını onayladığı belirtilmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan yazılı açıklamada, siyonistlerin Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini hiçbir zaman durdurmadığı vurgulanmış, ABD ve siyonist işgaliclerin kelime ve kavramlarla oynayarak Arap ülkelerinin "normalleşme oltasına" takılmasını sağladığı kaydedilmişti.

Peace Now'ın verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

 SİYONİST İŞGALCİLER, AĞVAR BÖLGESİNDEKİ EN BÜYÜK TOPRAK MÜSADERESİNE BAŞLIYOR

İşgalci israil yönetiminin, doğa koruma alanına dönüştürme gerekçesiyle Ürdün Vadisi'nin Ağvar bölgesindeki 11 dönümlük araziye el konulması yönünde karar aldığı bildirildi. Ayrım Duvarı ve Yerleşim Birimleriyle Mücadele Kurumunda israil İhlallerini Belgelendirme Birimi Genel Müdürü Kasım Avvad, işgalci israil yönetiminin Ağvar bölgesindeki en büyük müsadere operasyonuna başladığını söyledi. Avvad, Ağvar ve Eriha bölgelerindeki 11 dönümlük arazinin doğa koruma alanı olarak ilan edilmesi yönünde 3 askeri karar alındığını belirtti.

Söz konusu kararların son 20 yıldır Filistin topraklarına yönelik en büyük müsadere operasyonu olduğunu dile getiren Avvad, bu toprakların doğa koruma alanına dönüştürülmesinin öngörüldüğünü ancak zamanla Yahudi yerleşim birimleri, askeri kamplar ya da sanayi bölgelerine dönüştürüleceğine işaret etti. Toprak müsaderesinin büyük kısmının Yahudi yerleşim birimi inşaatı amacıyla yapıldığına dikkati çeken Avvad, bu kadar büyük arazilere el konulması durumunda bölgede yaşayan halkın evlerini terk etmek zorunda kalacağını kaydetti.

 ALINAN YENİ KARARLAR İLHAK PLANININ FİİLİYATA DÖNÜŞTÜRÜLMESİDİR

Avvad, alınan yeni kararların, işgalci israil ilhak planının fiiliyata dökülmesi ve doğal kaynakların çalınması anlamına geldiğini belirterek, bölge halkına yazılı gönderilen karar metninde yakın zamanda benzer 4 kararın daha alınacağı bilgisinin yer aldığını söyledi.

Filistinli yetkili Avvad, konuyla ilgili Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Muhammed Iştiyye ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yetkililerinin bilgilendirildiğini sözlerine ekledi. Siyonist işgalciler, 1967'de işgal ettiği Batı Yaka'da "doğa koruma alanı" ilan ettiği bölgelere el koyarak Filistinlilerin herhangi bir bina inşa etmesini engelliyor.

 SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI: İSRAİL'LE NORMALLEŞMENİN OLACAĞINI TASAVVUR EDİYORUZ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, "Biz barışa bağlıyız, barış bölge için stratejik bir gereklilik. İsrail'le normalleşme de yolun sonunda bunun bir parçası. Suudi Arabistan'ın 1981'deki önerisi ve Arap Barış Girişimi'nin önerisi de bu" şeklinde konuşarak hezeyanlarını ortaya koydu.

Al Suud, "Bu nedenle biz daima normalleşmenin olacağını tasavvur ediyoruz. Ancak aynı şekilde Filistin devletini ve israil-Filistin barış planını da gerçekleştirmemiz gerek." diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın yakın müttefikleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in eylül ayında işgalci siyonistler ile normalleşme anlaşmaları imzalamasının ardından Riyad ile Tel Aviv arasında gayrı resmi ve dolaylı bir yakınlaşma dikkati çekiyor.

Suudi Arabistan'ın eski Washington Büyükelçisi ve Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Prens Bender bin Sultan'ın son dönemde Filistinli liderleri eleştiren ve Filistin meselesinde fırsatları boşa harcamakla suçlayan açıklamalarının da siyonist işgalcilerin Suud sokağında kabul görmesi için bir tür zemin hazırlama çabası olarak değerlendiriliyor.

 BAE-SİYONİST İŞGALCİLERİN NORMALLEŞMESİ İSRAİL MECLİSİNDEN GEÇTİ

Siyonist işgal meclisi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile 13 Ağustos’ta varılan normalleşme anlaşmasını oy çokluğuyla kabul etti.

İşgal rejiminin Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, mecliste oylamaya sunulan anlaşmaya 120 milletvekilinden 80’inin evet, 13’ünün hayır oyu kullandığı belirtildi. Haberde oturuma katılmayan milletvekili sayısı ise belirtilmedi.

İşgal güçleri vatandaşı Filistinlileri temsil eden ve 15 milletvekilinden oluşan Ortak Arap Listesi Bloku, daha önce yaptığı açıklamada, blokun söz konusu anlaşmaya hayır oyu kullanacağını bildirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir