• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Yarım asırlık camii yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Huzur Mahallesi 512. Sokakta bulunan Mahmudiye Camii ve Kur`an Kursu İmamı Ekrem Yıldız, caminin 50 yıllık bir yapı olduğunu ve bu yüzden tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Mahmudiye Camii ve Kur`an Kursunun Batman`ın en eski camisi olduğu söyleyen Yıldız, cami damının akmasından dolayı camide ibadet edemediklerini belirtti. Mahalle sakinlerinin maddi durumlarının düşük olduğunu ve bu yüzden camiye herhangi bir yardımda bulunamadıklarını vurgulayan Yıldız, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.


Camilerinin çok eski bir yapıya sahip olduğunu ve zamanın malzemeleriyle yapıldığından dolayı depreme dayanıksız olduğunu dile getiren Yıldız, \"Yaklaşık 50 yıl önce camimiz yapıldı. Zamanın malzemeleriyle cami yapıldığı için depreme dayanıksızdır. Camimiz yaklaşık 250 kişilik cemaate hizmet veriyor. Ayrıca Kur`an Kursumuzla iki mahalleye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı camimizin eksiklerinin giderilmesini istiyoruz. Bundan dolayı hayırseverlerden yardım bekliyoruz\" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir