• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
14 Şubat Batının dayatmasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Toplumu İslam`dan uzaklaştırma, yozlaştırma ve ifsad çalışmalarının bir ürünü olan 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü, bilinçli olarak yılbaşı kutlaması gibi Müslüman gençlere pazarlanıp inançlarından uzaklaştırma aracı olarak kullanılıyor. Müslümanların örf ve adetlerinde Sevgililer Gününün yerinin olmadığına dikkat çeken Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Müslüman gençlerin 14 Şubat `Sevgililer Günü` gibi anlayışlardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

 

Sevginin bir güne sığdırılması anlamsızdır

Sevgililer Gününün Katolik kökenli olduğunu ifade eden Evsen, \"Ömür boyu sürmesi gereken bir sevginin sadece bir güne sığdırmak çok anlamsızdır. Dolayısıyla Sevgililer Gününü biz kapitalist tüketim ahlakının bir yansıması olarak ve bir dayatması olarak görüyoruz. İnsanların birbirlerine karşı olan sevgilerini muhabbetlerini suiistimal etmeden bunu kısa süreli ilişkilere çevirmenin ve bunu insanların tüketime doğru yönetilmesinin yol açacağı bir noktaya doğru çevirmenin herhalde en önemli göstergelerinden bir tanesidir.\" dedi.
Peygamber bizler için örnektir.

 

Sevgiyi İslam`ın öğrettiği şekilde sürdürmek gerektiğini belirten Evsen, \" Biz sevgiyi dinimizin bize emrettiği şekilde yani uzun süreli görürüz. Hazreti peygambere baktığımız zaman eşlerine karşı sevgisini nasıl yansıtıyorsa Müslüman gençlikte sevgisini bu şekilde yansıtabilmelidir. Maalesef kapitalist tüketim ahlakı bizi bir yandan yozlaştırırken bir yandan da dinimizden uzaklaştırıyor.\" ifadelerini kullandı.

 

Sevgililer Günü Batının dayatmasıdır
Sevgililer günü, Noel ve benzeri günlerin Müslümanları dinden uzaklaştırmak için bir amaç olduğunu ifade eden Evsen, \"Bu uygulamalarla Batı bize, yeni bir şekilde sizi inşa ediyoruz, bu inşa sürecimizin içerisinde sizin dininizden, sizin geleneğinizden, sizin kültürünüzden hiçbir şey olmayacak bizim size vereceklerimiz olacak demek istiyorlar.\" şeklinde konuştu.

 

Müslümanlar bu tuzağa düşmemelidir
Müslüman gençliğin bu tür günlerden uzak durması gerektiği üzerinde duran Evsen, \" Yaşadığımız toplumun İslami bir toplum olduğunun kanaatindeyiz. İslami bir toplum olduğunun bilincindeyiz ve bu bilinci yaşarken de İslam`ın bize emrettiği her şeyi onun emrettiği şekilde yaşamak zorundayız o nedenle bu tür tuzaklardan özellikle kaçınmalıyız. Bu tür tuzaklara düşmemek için dinimize sımsıkı sarılmalıyız ve bu tuzakların bizi dinimizden uzaklaştırdığını çok açık ve net görebilmeliyiz.\" ifadelerini kullandı.

 

Evsen son olarak, \" 14 Şubat Sevgililer Günü, Noel ve benzeri günlerden uzak durabilmeyi kendi bünyemize yerleştirebilmeliyiz. Bu tür günlerin aslında bir dayatma olduğunu fark edebilmeli ve bu dayatmaya karşı tepkimizi ortaya koyabilmeliyiz.\" dedi. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir