• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Diyarbakır Mega Sanayi Sitesi Camisi ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mega Sanayi Sitesi içerisinde 2 yıl önce inşaatına başlanılan Kur’an Kursu, cami müştemilatı ve ibadethane bölümlerinden oluşmak üzere inşa edilen 3 katlı cami, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır tarafından edilen duanın ardından  ibadete açıldı.

Toplamda bin kişinin ibadetini yapılabileceği alana sahip olan caminin açılışında konuşan Karaloğlu, “Mega Sanayi Sitesinde bugün Allah’ın evi bir camiyi hep beraber açıyoruz. Her şeyden önce Rabbim camiyi yapanın, yaptıranın niyetlerini kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Mega Sanayi Sitesinin yeni oluşturulduğunu ve Diyarbakır’ın önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Karaloğlu, insanların en önemli sosyal alanlarından bir tanesinin de manevi ihtiyaçlarını giderebileceği ibadet mekanları olduğunu söyledi.

“Camiler insanların buluştukları, sohbet ettikleri bir adres olacak”

Karaloğlu, “Bu mekanlar elbette ki bir ibadet yeri ve camilerdir. Ama bu sanayi sitesinin de bir sosyal alanı... İnsanların gelip, işin dışında buluştukları, sohbet ettikleri, tanış oldukları da bir adres olacak.” dedi.

Caminin yapımında önayak olan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Alican Ebedinoğlu’na ve ailesi ile caminin yapımına katkı veren bütün esnafa teşekkür eden Karaloğlu, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır’ın Anadolu’da İslam’la şereflenmiş ilk şehir olduğuna vurgu yaparak Diyarbakır’da mabetlerin ve camilerin yapılması, minarelerde ezanın kıyamete kadar okunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Cami açılışının ardından sanayi sitesinde yapılmakta olan işyerlerinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açılış programına Karaloğlu’nun yanı sıra; Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu ve kurum yetkilileri katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir