• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Kur`an`da Peygamber Duaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / haber merkezi
 
Duanın kendisi ibadettir. Bizler ibadetten sonra nafile ibadetle de Allah Teâlâ’ya yöneliriz. Kaldı ki dua, nafile ibadet olarak da kabul edilemez. Çünkü bizzat Cenâb-ı Hakk dua etmemizi emir buyurmuş, dualarımız olmazsa ne işe yaradığımız sualini  kendimize sormamız gerektiğini açıkça beyan eylemiştir.  Nitekim Furkan Suresi, 77. ayette Rabbimiz “De ki; dualarınız  olmasa Rabbin ne diye size değer versin” buyurmuştur.

KUR’AN’DA PEYGAMBER DUALARI

HZ. MUHAMMED (A.S)’İN ŞEYTANDAN KORUNMA DUASI
Ve de ki: “Rabbim, Şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım. Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim.” (Müminun Suresi / 97-98)

HZ. NUH (A.S)’UN BEDDUASI

Sonunda Rabbine dua etti: “Gerçekten ben, yenik düşmüş durumdayım. Artık Sen (bu kâfir toplumdan) intikam al.” (Kamer Suresi / 10)

Dedi ki: “Rabbim, bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım. Ve eğer beni bağışlamaz ve beni esirgemezsen, hüsrana uğrayanlardan olurum.” (Hud Suresi / 47)

HZ. İBRAHIM (A.S)’İN AF, MAĞFİRET VE HAYIRLI EVLAT DUASI

İbrahim (a.s), İsmail (a.s)’le birlikte evin (Kâbe’nin) sütunlarını yükselttiğinde (ikisi şöyle dua etmişti): “Rabbimiz! Bizden (bunu) kabul et. Şüphesiz, Sen işiten ve bilensin.” (Bakara Suresi / 127)

Hani İbrahim: “Rabbim, bu şehri bir güvenlik yeri kıl ve halkından Allah’a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandır” demişti de (Allah; “Sadece inananları değil) inkâr edeni de az bir süre yararlandırır, sonra onu ateşin azabına uğratırım; ne kötü bir dönüştür o”demişti. (Bakara Suresi / 126)

“Rabbimiz, ikimizi Sana teslim olmuş (Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan Sana teslim olmuş (Müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin. Rabbimiz! İçlerinden onlara bir elçi gönder, onlara ayetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları arındırsın. Şüphesiz, Sen güçlü ve üstün olansın, hüküm ve hikmet sahibisin.” (Bakara Suresi / 128-129)

HZ. LUT (A.S)’UN YARDIM DUASI

Dedi ki: “Rabbim! Fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et.” (Ankebut Suresi / 30)

HZ. EYYUB (A.S)’UN ŞUFA DUASI

Kulumuz Eyyub’u da hatırla. Hani o: “Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azab dokundurdu” diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi / 41) Eyyub da; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: “Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın.” (Enbiya Suresi / 83)

HZ. YUSUF (A.S)’UN HAMD VE MAĞFİRET DUASI

“Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkânını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin. Göklerin ve yerin Yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin. Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat.” (Yusuf Suresi / 101)

HZ. ŞUAYB (A.S)’IN YARDIM DUASI

“Allah bizi ondan kurtardıktan sonra, bizim tekrar sizin dininize dönmemiz Allah’a karşı yalan yere iftira düzmemiz olur. Rabbimiz olan Allah’ın dilemesi dışında, ona geri dönmemiz bizim için olacak iş değildir. Rabbimiz, ilim bakımından her şeyi kuşatmıştır. Biz Allah’a tevekkül ettik. Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında (Sen hak ile hüküm ver) Sen (hüküm verenlerin) en hayırlısısın.” (A’raf Suresi / 89)

HZ. SÜLEYMAN’IN ZENGİNLİK DUASI

“… Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat.” (Neml Suresi / 19)

“Rabbim, beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasib olmayan bir mülkü bana armağan et. Şüphesiz Sen, karşılıksız armağan edensin.” (Sad Suresi / 35)

HZ. ZEKERİYYA (A.S)’NIN ÇOCUK DUASI

Hani o, Rabbine gizlice seslendiği zaman; demişti ki: “Rabbim! Şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben Sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın)’dır. Artık bana kendi katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun. Rabbim, onu razı olunan kıl.” (Meryem Suresi / 3-6)

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: “Rabbim, bana katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi / 38)

Zekeriyya da; hani Rabbine çağrıda bulunmuştu: “Rabbim! Beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi / 89)

HZ. YUNUS (A.S)’UN AF VE MAĞFİRET DUASI
“Senden başka ilah yoktur, Sen yücesin, gerçekten ben zulmedenlerden oldum. (Enbiya Suresi / 87)

HZ. İSA (A.S)’NIN RIZIK DUASI

Meryem oğlu İsa; “Allah’ım, Rabbimiz, bize gökten bir sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Sen’den de bir belge olsun. Bizi rızıklandır, Sen rızık vericilerin en hayırlısısın” demişti. (Maide Suresi / 114)

HZ. MUSA (A.S)’NIN AF VE MAĞFİRET DUASI

Dedi ki; “Rabbim, gerçekten, ben kendi nefsime zulmettim, artık beni bağışla.” Böylece (Allah) onu bağışladı. Şüphesiz. O, bağışlayandır, esirgeyendir. Dedi ki: “Rabbim, bana verdiğin nimetler adına, artık suçlu günahkârlara destekçi olmayacağım.” (Kasas Suresi / 16-17)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir