• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Kürtlerin Alınyazısında Hapis Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Seyfettin Güneştan Caddesi`nde faaliyet gösteren bir lokantada yenilen yemeğin ardından Ak Parti İlçe Teşkilatı`nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Ak Parti Midyat Başkanı Hüseyin Çelebi, Belediye Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 
17 Şubat Pazar günü saat 10.00`da Midyat`a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yakışır bir karşılama merasimi düzenlemek istediklerini söyleyen Ak Partili Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, bu konuda muhtarlardan duyarlılık beklediklerini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan için düzenlenecek olan karşılama törenine ve halka hitap edeceği miting alanına herkesin ailesiyle birlikte katılmasını beklediklerini kaydeden Nasıroğlu, "Çocuklarınızı, hanımlarınızı ve annelerinizi de o gün bizimle beraber Başbakan`ın yanında görmek istiyoruz. Herkesin siyasi görüşleri farklı olabilir ve farklı partilere de sempati duyabilir. Ama bizler burada Midyat adına, Türkiye adına, Güneydoğu adına, Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Yezidi halkları adına o gün tekrar bir araya gelmeliyiz ve barış istediğimizi haykırmalıyız. Barışı ancak kadınlar ve anneler sağlar. Onlar insanları birbirlerine kaynaştırır. Bu yüzden o gün anneleri ve kadınları alanda görmek ve barış sürecine destek vermelerini bekliyoruz." dedi.
 
Midyat ve Mardin`in en güzel barış modeli olduğunu söyleyen Nasıroğlu, bu iki şehirde farklı etnik köken ve inançtan insanların yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Uzun yıllardır devam eden ülkemizdeki bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda biz Sayın Başbakan`a çok güveniyoruz. Bu barış girişimi önce Allah`ın sonra da halkın yardımıyla başarıya ulaşacaktır. Temennimiz ve isteğimiz Sayın Başbakanımızın Midyat ve Mardin`deki bu barış ve kardeşlik ortamını tüm Türkiye`ye yaymasıdır. Biz Midyat`taki sevgi ve kardeşlik bahçesindeki rengârenk çiçeklerin nasıl bir arada güzel göründüğünü tüm Dünya`ya yayılmasını istiyoruz. Midyat modeli Türkiye`ye yayılırsa problem kalmaz inşallah."
 
Başbakan kendini halka feda etmek için uğraştığını belirten Başkan Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Kürtlerin alınyazısında hapishane yok, Kürtlerin alın yazısında çoban olmak yok, Kürtlerin alın yazısında korucu olmak yok. Bunları değiştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerekir. Niye bizim çocuklarımız da profesör, öğretmen, mühendis ve doktor olmasın. Bizim alnımızda sadece bu üç tane mi yazılı olacak? Bunu değiştirmek için BDP`nin de görevi var, Ak Parti`nin, MHP ve CHP`nin de görevi ve sorumluluğu var. Kürtlerin en fazla, işe, saygıya ve sevgiye ihtiyaçları var. 200 yıldan beri Kürtlerin yaşadığı olaylara bakın hep kan ve gözyaşı. Yeter artık. Bunu değiştirmek bizim elimizde. Türkiye`de yaşıyoruz. Burada mutlu ve refah için de bir yaşam için çocuklarımız için gayret göstermeliyiz. Herkes Başbakan`ın barış girişimine bir şekilde destek vermelidir. Nasıl ki namaz kılmak için sağlığı elverişli olmayanların türlü şekillerde bu farzını yerine getirmek için en son gözleri ve kalbiyle bu ibadetini gerçekleştiriyorsa, barış girişimine de kimisi duasıyla kimisi eliyle, kimisi düşüncesiyle kimisi de parasıyla destek vermelidir. Barış çok önemlidir"
(M.Sait Başaran-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir