• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
YARDIM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İhtiyaç sahibine iyilik yapmak maddi ve manevi ihsanda bulunmak ve bunu sırf Allah rızası için yapmak demektir. Yardım konusu insanlık tarihi kadar eski ve gündemde olmuş bir konudur sel deprem felaket kıtlık göç savaşlar derken hep yeryüzünde yardıma muhtaçlar ve yardım edenler olmuştur. Değişen hayat koşulları yardımın çeşitliğini artırmıştır ihtiyaçlar muhtaçlık kavramını yeniden tanımlamıştır. Yardımın maddi boyutu kadar manevi boyutda çok önemlidr çünkü insan sadece mideden ibaret değildir. Düşünün bir taziyede baş sağlığı dilemek hasta ziyareti bir konunun anlaşılması için seminer veya ders mahiyetinde yapılan sözlü davranışlar bu gruba girer.

Birkaç örnek paylaşmak istiyorum sabah namazına dikkat çekme ve gelenlere sabah kahvaltısı ikramı , Cuma günleri temiz çorap dağıtmak , 40 gün 5 vakit camide namaz kılan çocuklara çeşitli hediyeler vermekte bir tür yardımlaşmaya örnektir. Toplum olarak ihtiyaç sahiplerine yardım söz konusu edilince hemen çabucak toparlayıp yerine ulaştırıyoruz. Manen yardım konusunda üşengeçlik devam ediyor geçiştirme sıkılma davranışları sürüyor. Örneğin bir film çekilecek veya gençlik merkezi açılacak dergi alınacak kitap hediye dilecek gazeteye basına sahip çıkılacak bu konuda bir yardımlaşma sönük kalıyor modern dünyanın saldırısına karşı durmak için kültürel çalışmalar film dizi tiyatro sinema seminer konferans dergi gazete kitap afiş sosyal medya çok önemlidir.

Bu alanda yetenekli kişilerin maddi ve manevi manada desteklenmesi çok faydalı olacaktır.bu konuda gayretkeş olan bir dergi gazete kitap hediye kapsamında alıp dağıtanlardan Allah razı olsun bunların sayısının artması duası temennisi ve gayretiyle olmamız için hep dua edelim selam ve dua ile…
 
Akın Sever / Malatya - Yaş:26
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir