• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
`Toplu Taşıma Araçlarına Binmekten Utanıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursalılar toplu taşıma araçlarında gördükleri gayri ahlaki görüntülerden rahatsız oldukların söylediler.


İşi dolaysıyla sürekli Metroyu kullanmak zorunda kalan Yunus Karagöl, "Artık ailemizle Metroya binmekten utanıyoruz. Yetkililer buna bir çözüm bulsun, gerekirse Metro içine ahlak polisleri konulsun ve ya bu tür rezilliklerin önüne geçilmesi için belirli yasaklamalar getirilsin" dedi.


Acil çözüm bulunmalı
Eğitimci Abidin Gökhan, her gün bu tür gayri İslami manzaraları görmekten bıktığını, duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Hiç kimsenin tepki göstermemesi bu tip gayri ahlaki işleri yapanların cesaretini artırdığını söyleyen Gökhan, "Bu tip ahlak dışı işlerin umumi olan yerlerde yapılmaması lazım� Herkesin ailesi, çoluk-çocuğu var, millet bunların bu rezil hallerini görmek zorunda mı?" diye sordu.


Yetkililer duyarsız
Toplu taşıma araçlarını sürekli kullanan diğer bir vatandaş Ömer Faruk Arslan ise şunları söyledi, "Bu tür gayri ahlaki görüntülerin meydana gelmesindeki en büyük pay bunu görmezden gelen yetkililerdir. Örneğin; sürekli Metroyu kullanan polisler var, bunlar bu gayri ahlaki manzarayı her gördüğüne ufakta olsa bir tepki gösterirse aynı kişiler aynı çirkefliği başka yerde yapmaya cesaret edemezler. Ama ne yazık ki onların tepkisiz kalması olayı artık meşru gibiymiş gösteriyor. Bu yüzden de halk tepki göstermekten çekiniyor."


Bu toplumsal bir faciadır
"Bu toplumsal bir faciadır" diyen Bursa`nın kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan şöyle konuştu; "Halkın artık bunu gayri meşru şekilde görmemesi kadar büyük bir ifsat olamaz. Bunu yapanlar evli bile olsalar asla kabul edilemez bir durumdur. Herkesin bir özel hayatı vardır ve toplumda böyle bir şey yapmak herkesin özeline taarruzdan başka bir şey değil. Birde şunu hatırlatmakta fayda görüyorum Hz. Resulullah (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor; `Ümmetimden iki sınıf insan vardır onlar düzelirse herkes düzelir, onlar bozulursa herkes bozulur. Onlar âlimler ve yöneticilerdir.` Bugün televizyonlara çıkıp milyonlarca insanın karşısında âlim sıfatıyla geçip kadınlarla tokalaşmayı meşru görenler toplumun bu hale gelmesinde en büyük paya sahip olanlardır." (Zeki Aras-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir