• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Zeydan: Filistin, tarihi bir fırsatla karşı karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili Zeydan yaptığı açıklamada, başta Fetih hareketi olmak üzere Filistin Yönetimi içinde yer alanların Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yeniden yapılandırılması, ulusal kararın bağımsızlaşmasının sağlanması ve istenmeyen bölünmüşlük sayfasının dürülüp tüm Filistinli oluşumların tek bir teşkilatın çatısı altında birleştirilmesi konusunda 2005 Kahire Anlaşması'ndan beri sürekli ertelenen bir şeyi gerçekleştirebilmek için fırsat yakaladığını ifade etti.

Zeydan, geçtiğimiz temmuz ayının başından itibaren Fetih ile HAMAS arasında diyalogun başlatılmasından sonra, Filistin Yönetimi'nin Filistin'deki bölünmüşlüğe son verecek bir yakınlaşmanın önüne geçmeyi amaçlayan baskılara, tehditlere ve porovokasyonlara maruz kalmasının önceden tahmin edilen bir şey olduğuna dikkat çekerken, buna rağmen HAMAS ve İslami Cihad'ın da FKÖ'nün bünyesinde yer almasının sağlanması için yapılanmanın yeniden düzenlenmesinin iyi bir fırsat olacağını belirtti.

Zeydan, gözlemcilerin bölgesel ve uluslararası düzeyde baskılar olduğunu gözlemlediklerini, bu baskıların özellikle de siyonist işgal rejiminin arkasında duran ABD'nin yörüngesinde dönenlerden geldiğini vurguladı. Buna rağmen Filistin'in içindeki diyaloğun ilerleme kaydederek ümit verici gelişmelere kapı açtığını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir