• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Meşal: `Filistin Kurtuluş Örgütü Ganimet Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas Hareketi`nin Filistin`de birlik ve bütünlüğü sağlayacak gerçek bir siyasi ortaklık istediğini söyledi.

Hamas`ın hiç kimseyle koltuk kavgası içinde olmadığını ve hiç kimseyi dışlama gibi bir niyeti bulunmadığını ifade eden Meşal, hiç kimsenin de Hamas`ı dışlamasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Meşal, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği röportajda, Filistin Kurtuluş Örgütü`nde yer almayı ganimet olarak görmediklerini, bilakis ulusal haklar ve Filistin`in zaruretleri arasında gördüklerini belirtti.

Hamas Hareketi`nin uzlaşının tek bir paket halinde ele alınması ve dosyalarda ilerlemenin birbirine paralel bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda ısrar ettiğini kaydeden Meşal, Hamas`ın uzlaşının başarılı olmasını ve pratikte uygulanmasını istediğini söyledi.

Uzlaşıyla ilgili hazırlıkların tamamlanıp tam anlamıyla uygulanarak ortamın uygun hale gelmesi halinde seçim tarihinin ve hükümetin teşkilinin konuşulacağını belirten Meşal, gerek Filistin Özerk Yönetimi ve gerekse Filistin Kurtuluş Örgütü konusunda Hamas`ın diğer gruplar gibi sandıktan çıkacak sonuçlara bağlı kalacağını ifade etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir