• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Erzincan`ın kurtuluşu kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - 13 Şubat 1918 yılında düşman işgalinden kurtulan Erzincan`ın kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Belediyesi mehteran grubu tarafından Dört Yol Bakırcılar Çarşısı üzerinde bir gösteri tertiplendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği mehteran gösterisinde zafer marşları söylendi.

Erzincan`ın 95. kurtuluş yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Erzincan Valisi Selman Yenigün, \"Erzincan`ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.\" dedi.

Vali Yenigün mesajının devamında, \"İnsanlık dışı her türlü katliam ve işkencelere karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesini veren milletimiz, insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir. Şehrimiz, Birinci Dünya savaşında Ruslar tarafından işgal edilmiş, işgalci güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalmıştır. Rus işgali zamanında silahlı Ermeni çetelerinin birçok kanlı olaylara sebep oldukları savunmasız halka zulüm ve işkenceler yaptıkları tarihi bir gerçektir.

 

İlimiz, 13 Şubat 1918 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur. Kurtuluşla birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmiştir. Erzincan`ın yiğit, mert ve vatanperver insanları 95 yıl önce vatanları için ölme onurunu göstermiş ve en yüksek makama, şehitlik mertebesine ulaşmışlardır\" ifadelerini kullandı. (Mesut Gözlü - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir