• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Ağrı İYAD`dan başkanlık sitemine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İYAD olarak güncel meselelerle ilgili olarak üzerlerine düşen Sivil Toplum  Kuruluşu hassasiyetini gösterdiklerini ifade eden Başkan Nihat Aydın, Türkiye demokrasisinin son yıllarda çağdaş standartlara ulaşmaya başladığını kaydetti.

İYAD Ağrı Şube Başkanı Nihat Aydın, Türkiye`de hükümet sisteminin tartışmaya açılmış olmasının önemli bir adım olduğuna işaret ederek, \"Parlamenter sistem, maalesef çağdaş dünyanın kabul ettiği bir hükümet sistemi değildir. Dolayısıyla maalesef bizim de dünyanın kabul ettiği bir sistemimiz yok. Parlamenter sistem, yasamanın olduğu yürütmenin iki başlı olduğu bir sistemdir. Dolayısıyla başkanlık sisteminin her platformda tartışılıp ona göre bir an önce bir tercih durumun ortaya konması gerekiyor. Başkanlık siteminin doğru bir biçimde uygulandığı ülkeler, çok daha hızlı gelişmiştir. Yeni Anayasa çalışmaları ekseninde tartışmaya açılan Başkanlık sistemini İYAD olarak destekliyoruz ve bu konuda kamuoyu oluşturulması noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız\" dedi.

Başkanlık sisteminin, istikrarlı bir yönetime en elverişli sistem olduğunu savunan Ağrı İYAD Şube Başkanı Nihat Aydın, \"Çünkü millet seçimlerle bir başkan seçiliyor ve Başkan, yürütmenin başı olarak görevini yapıyor. Başkan seçildiği andan itibaren görevi sabit olduğu ve yasama da kendisini görevden alamadığı için ortaya bir koalisyon hükümeti çıkmamış olur ve yönetimde sürekli bir istikrar sağlanmış olur\" diye konuştu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir