• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Diyarbakır 3'üncü Dönem İl Koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DSİ (Devlet Su İşleri) 10. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda yatırım programında yer alan ve merkezi idare ile yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projelerin yapım ve tamamlanma aşamaları tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi yaptığı konuşmada Karaloğlu, “Bugün projelere ve ödeneklere baktığımızda 463 milyon 263 bin 559 TL ile en büyük payı ulaşım ve haberleşmenin, 239 milyon 404 bin 918 liranın tarım sektörünün aldığını görüyoruz. Sosyal sektörlerde 130, eğitimde de 124 milyon TL’lik bir ödeneğimiz var. İnşallah yılsonuna kadar bu ödeneklerimizi kullanarak Diyarbakır’ı daha yaşanılır bir kent haline getirecek ve yaşam kalitesini iyi yerlere çekecek işlere beraber imza atmış oluruz." dedi.

Konuşmasında İLYAS (İl yatırım izleme sistemi) sistemine de değinen Karaloğlu, yapılan bütün yatırımların hem Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü hem İçişleri Bakanlığınca bu sistem üzerinden takip edildiğini, bu nedenle kurumlarda yetkilendirilmiş personelin kurumdaki yatırımları bu sisteme aktarmasının öneminin altını çizdi.

 

Sisteme aktarılan bilgilerin Diyarbakır’ın karnesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, sistemdeki kayıtların devlet arşivlerinde de kayıt altına alındığını, aynı zamanda İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı tarafından bilgilerin görülebildiğini, bu nedenle bilgilerin anlık girilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerde gelinen aşamaların analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ve değerlendirmelerde bulunulmasıyla devam etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir