• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Kentsel dönüşüme mercek tutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Hukuk Araştırmaları Merkezi, \"Kentsel Dönüşüm ve Etkileri\" paneli düzenledi.İzmir Adliyesindeki oturum, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Murat Çelik başkanlığında gerçekleşti. Gediz Üniversitesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasin Sezer, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Neval Genç ile İzmirli mimar Talat Ulusoy konuşmacı olarak katıldı.

 

Aralarında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak`ın da yer aldığı çok sayıda kişinin dinlediği etkinlikte, kentsel dönüşüme hukuki, mimari, şehirleşme ve toplumsal yönden mercek tutuldu. Yılların yanlışının temizlenmeye çalışılacağı zor bir sürece girildiğine, ancak hala toplumda yeterli bilinç düzeyinin oluşmadığına dikkat çekildi. Çoğu kişinEXPO` ya akademik destek in neler yapılacağını, hangi yolun izleneceğini bilmediğine işaret edildi, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun`un sosyal yönden eksikleri bulunduğu belirtildi.

 

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, katılımcılara plaket vererek teşekkür etti. Prof. Dr. Özekes, \"İzmir, İstanbul başta olmak üzere şehirlerin siluetini değiştirecek köklü bir proje olan kentsel dönüşüme katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi, \"Burada konuşulanların, yapılan uyarıların başarı şansını artıracağına inanıyoruz\" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir