• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Zahar: `Uzlaşıyı İç ve Dış Güçler Engelliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Filistin uzlaşısının şu ana kadar sağlanamamasının nedeninin uzlaşıyı istemeyen iç ve dış güçlerin müdahalesi olduğunu söyledi.

Mahmud Ez-Zehhar, bugün (12 Şubat Salı) Gazze`de verdiği "Siccil Taşı Savaşı, İsrail`in Ulusal Güvenlik Teorisi ve Uzlaşı" konulu konferansta, Hamas Hareketi`nin uzlaşı ile ulaşmak istediği hedefin Batı Yaka`daki direnişin elinin serbest bırakılmasını ve işgalciyle mücadelede Gazze`deki direnişin yolundan gitmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi`nin siyasi programından ve geçmiş yıllarda elde ettiği kazanımlardan taviz vermeyeceğini bildiren Ez-Zehhar, uzlaşının birbirine ters görüşlerin tek bir görüşte birleşmesi anlamına gelmediğini söyledi. Ez-Zehhar, Gazze`deki hükümetin herhangi bir grubun değil tüm Filistinlilerin hükümeti olduğunu ifade ederek, Filistin toprakları dahilinde ve haricinde yaşayan tüm Filistinlileri birlik olmaya davet etti.

Siyonist işgal güçlerinin bu zamana kadarki saldırılarda çatışmayı başlatan taraf olduğunu ve sürpriz saldırılar gerçekleştirdiğini kaydeden Ez-Zehhar, bundan sonraki kurtuluş savaşında aynı kozu direnişin işgalciye karşı kullanacağını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir