• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Başörtüsü serbestliği için çalışmalar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - AK Parti hükümeti uzun bir zamandan beri halka zorla dayatılan kamuda başörtü yasağının kaldırılması için çalışmalara başladı. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa ülkelerindeki uygulamaları inceledi. Hazırladığı Raporu da Bakanlar Kurulu`na sundu. Çalışmalar tamamlanırsa yönetmelikle kamu çalışanlarına başörtüsü serbestliğin önü açılmış olacak.

 

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan`a konuyla ilgili hazırladığı raporda benzer uygulamaların AB ülkelerinde uygulandığının altını çizdi. Raporda, resmi kurumlarda türban yasağının 1982 yılında getirildiği ve birçok ülkede örneğinin bulunmadığı belirtildi.

 

Dünya`da başörtü yasağı uygulayan iki ülkeden biriyiz
Raporu`nda, \"Türkiye benzer yasak uygulayan sadece Fransa`da uygulanıyor. İngiltere`de Adalet Bakanlığı çalışanlarının profesyonel giyinmeleri konusunda yönetmelik var. Avusturya, Finlandiya, Güney Kıbrıs, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, İrlanda ve İspanya`da ise kamuda başörtüsü yasağı ile ilgili bir kanun ve yönetmelik bulunmuyor\" vurgusu yapıldı.

 

Yasak keyfi bir uygulamadır
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, başörtüsü serbestisi için kanun değil, yönetmelik hazırlandığını belirterek \"Kamuda başörtüsü yasağının dayanağı yoktur\" dedi.
(Cuma Karakoç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir