• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Şehid Hasan El-Benna ve Hayatından Kesitler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
“Hiç şüphesiz Allah, müminlerden karşılığında onlara mutlaka cenneti vermek üzere canlarını ve mallarını satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler; (bu,) Tevrat`ta, İncil`de ve Kuran’da O`nun üzerine gerçek olan bir vaaddir. Allah`tan daha çok ahdine vefa gösterecek olan kimdir? Şu halde yaptığınız bu alışverişten dolayı sevinip-müjdeleşiniz. İşte `büyük kurtuluş ve mutluluk` budur.” (Tevbe,111)

"O halde, dünya hayatini ahiret hayati karşılığında satanlar, Allah yolunda çarpışsınlar. Kim Allah yolunda çarpışır sonra öldürülür veya üstün gelirse ona büyük bir ecir vereceğiz." (Nisa,74)
 
Şubat Şehit’lerinden biri de Hasan el-Benna’dır. 17 Ekim 1906’da Mısır’ın Mahmudiye kentinde doğmuştur. 12 Şubat 1949’da da Allah yolunda canını vermiş ve seçilmişler kervanına katılmıştır.

Hayatını değil de daha çok İslam’ın derdini benliğine kazıyan bir İslam davetçisinin yaşamından kesitler sunmak istiyorum. O, bu birkaç kesitle bile bizlere büyük bir örnek olmuş ve tabir yerindeyse insanların davet mücadelesine kandili yakmış isimlerden birisidir.

*Hasan el-Benna’ya şehit edilmeden kısa bir zaman önce arkadaşı; “Üstadım! Biraz istirahat etseniz olmaz mı?” deyince, Üstat; “Aziz kardeşim! Öldükten sonra hem uyur hem istirahat ederim.” demiştir.

Hayat sahnesinin mücadele alanında istirahatı ahirete saklayan Şehit!

*Hasan el-Benna ‘Keşke şu davayı annelerin karınlarındaki ceninlere ulaştırabilseydim’ derdi.

Davayı dert edinip imkânsız bir yere bile götürmek isteyen Şehit!

*Hasan el-Benna otuz saat içinde dört faaliyete katılırdı. Gece konferansta, gündüz seferdeydi. Yirmi yılda Mısır’ın 4 bin köyünden 3 binini ziyaret etmiş ve davetini ulaştırmıştı. Bir gecede 20 küsur kahvede davete yönelik konuşma yapardı.
Gecesini gündüzüne katarak ‘emri bil maruf, nehyi anil münker’ emrini hakkıyla tamamlayan Şehit!

*Hasan el-Benna, bir sefere hazırlık gayesiyle evine uğradı. Hanımı çocuğunun hasta olduğu için evde kalmasını isteyince, dedesinin defin işlerinin kendisinden daha iyi bildiğini söylemiştir.

Candan da geçip sadece Allah’a ve Allah yoluna adanmayı seçen Şehit!

*Mısır’da meşhur şahsiyetlerden birisi Hasan el-Benna’ya ithafen;

-Hasan Efendi

-Buyurun efendim

-Senden nefret ediyorum

-Allah’a yemin olsun seni seviyorum.

-Allah için senden nefret diyorum

-Allah rızası için benden nefret etmen, seni daha çok sevmemi gerekli kılıyor.
 
Nefsini yerle bir ederek her halükarda Hakk’ın sesine kulak veren Şehit!
 
*Hasan el-Benna zindanı, gayr-i ihtiyari itikâf hayatı ve uzun bir yolculukta istirahat edilen bir konaklama noktası olarak değerlendirdi.
 
Allah yolundaki çileyi lezzete, derdi sefaya dönüştüren Şehit!
 
*Hasan el-Benna davet gayesiyle haftaları trende geçirirdi.
 
Yorgunluk bilmeyip yolları dahi dava mücadelesine şahit tutan Şehit!
 
Böylesine muhteşem bir hayatın sahnelerine değindikten sonra şimdi de Seyyid Kutup, Said Havva ve Fethi Yeken’in Üstat Hasan el-Benna hakkında söyledikleriyle noktalayalım.
 
“Bazen çapraz tesadüfler olur. Nitekim onlar levh-i mahfuzda takdir edilmiş bir kader ve üzerinde düşünülmesi gereken bir hikmettir. Hasan el-Benna... Evet, onun lakabı sadece bir tesadüftür. Fakat onun bir rastlantı olduğunu kim söyleyebilir? Hakikat şudur ki, bu zat bir Usta’dır.(el-Benna kelimesi Arapçada binayı yapan usta anlamına gelir) İyi bir Usta’dır, dahi bir Usta’dır.
 
İslam ideali birçok savunucular görmüştür. Fakat müdafaa vasfı ayrı, benna-yapıcılık kabiliyeti ayrıdır. Her müdafaacı, temel atıcı olamaz ve her temel atıcı da üstün yapıcılık kabiliyetine sahip değildir.” (Seyyid Kutup)
 
"Allah`a yemin ediyorum ki, çağımızın müceddidi Hasan el-Benna`nın içtihatları dışında Allah`a giden ve onun dinine hizmet eden sağlıklı bir yol tespit eden çağımızın Müslümanlarının durumunu tashih eden, onları sağlıklı bir şekilde yönlendiren ve gözetilmesi gereken hususların hepsini gözeten içtihatlar mecmuasına ne rastladım, ne de olabileceğini tasavvur ediyorum." (Said Havva)
 
“Evet onlar öldürdüler,

Onlar kuvvetli, Benna ise zayıftı.

Onlar silahlı, Benna ise eli boştu

Evet, Benna’yı öldürdüler.

Şimdi onlar katil ve mücrim,

Benna ise mutlu ve saadet içinde!” (Fethi Yeken)
 
Selam olsun Usta’ya!

Ruhu şad olsun, şehadeti mübarek.
 
Baki Muhabbetle...

Esra TOPRAK /Doğruhaber
 
(12 Şubat şehadet yıldönümü münasebetiyle...)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir