• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı'ndan Kozan’daki yangın mağdurlarına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her şart ve koşulda imkanları sonuna kadar kullanarak İslami ve insani yardımlar yapmaktan geri durmayan Umut Kervanı Vakfı, Adana’nın Kozan ilçesindeki köylüleri de unutmadı.

Vakıf üyeleri ile Kozan’daki temsilcileri, köy muhtarları ile görüşüp, mağdur vatandaşları belirledi. Belirlenen köylülere koliler halinde erzak yardımı yapıldı.

Yaptıkları yardıma ilişkin İLKHA’ya konuşan Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, yangını medyadan takip ettiklerini ancak yangının yol açtığı tahribatın bu derece büyük olduğunu bilmediklerini kaydederek, gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyledi.

Köyleri muhtarlar eşliğinde ziyaret eden Vakıf üyeleri, köylülerle birebir ilgilenerek sıkıntılarını gidermeye çalıştı.

 

Kozan’da çıkan yangında can kaybı olmamasına şükrettiklerini ifade eden Serin, “Can kaybının olmaması Rabbimizin bir lütfudur. Yangın eğer ki ilk olarak gece saatlerinde çıksaydı, birçok vatandaşımız hayatını kaybedebilirdi Allah muhafaza. Rabbimiz rahmeti gereğince insanlarımızı korumuş.” ifadelerini kullandı.

Çoğu köylünün evlerinin kullanılamaz durumda olduğunu da aktaran Serin, “Umut Kervanı’nı köylerinde gören kardeşlerimizin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Bir köprü görevi görerek hayırseverlerimizin bizlere yaptığı ve yapacağı yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz inşallah. “şeklinde konuştu.

Dünyalık geçici bir çıkar uğruna ağaçların ve hayvanların yok olmasına vesile olup yangını çıkaranlara seslenen Serin, “Bu ormanlık alanlar yıllar sonra yeniden düzelir fakat yanan hayvanların vebalinden nasıl kurtulacaklar?” dedi.

Vakıf üyeleri aldıkları hayır duaları ile köyden ayrıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir