• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Siyonist Rejim Diktatörlerle Normalleşiyor Ama, HALKLARIN DEDİĞİ OLACAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Yapılan araştırma ve anketler, Müslüman halkların, normalleşme ihanetine imza atan liderleri desteklemediklerini ve Filistin davasına ihanet etmeyeceklerini bir kez daha haykırdı. Siyonistlerin de raporlarına yansıyan bu hakikat, halkların desteklemediği hiçbir anlaşmanın geçerliliğinin olmayacağı hakikatini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Daha önce aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Kuveyt, Fas, Yemen, Tunus, Libya ve İran gibi İslam ülkelerinde öfkeli halklardan tepkiler yükselmiş, ihanet eden liderler protesto edilmişti. Bu anketler bugün bu hakikati tekrardan dile getirdi.

ARAP SİYASİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİNİN YAPTIĞI ANKET DE BUNU DESTEKLER NİTELİKTE

Genel merkezi Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Arap Siyasi Araştırmalar Merkezinin yaptığı anket sonuçlarına göre Arapların sadece yüzde 6’sının işgal rejimini resmen tanımakta bir beis görmediğine, normalleşmeyi onaylayanların çoğunun, onay için bağımsız Filistin devletinin kurulmasını şart koştuğuna işaret etti.

Normalleşmeyi Filistin halkına ihanet olarak değerlendiren anket katılımcıları, işgal rejimini ırkçı, emperyalist ve bölgeyi sömürü altına almak isteyen işgalci bir yapı olarak görüyor.

Anket sonuçlarına göre, Cezayirli katılımcıların yüzde 99’nun işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimine karşı çıkıp listede birinci sırada yer aldığı aktarılırken, yüzde 94 oranla Lübnan’ın ikinci, Ürdün ve Tunus’un yüzde 90’lık oranla üçüncü olduğu bildirildi.

Anket sonuçlarının yer aldığı rapora göre, normalleşme anlaşmalarının en fazla reddedildiği bölge Körfez bölgesi. Bu bölgede görüşlerine başvurulanların yüzde 90'ı normalleşmeye karşı çıktığını dile getirdi. Diğer taraftan Suudi Arabistan toplumu da siyonist işgal rejimi ile normalleşmeyi reddediyor.

İŞGAL REJİMİNİN RAPORUNA GÖRE DE, ARAP HALKLARI BU İHANETİ DESTEKLEMİYOR

İşgal rejiminin İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanlığı'nın hazırladığı rapora göre de, Arap halkının sosyal medyada işgal rejimi ile normalleşme adımlarını yüzde 90 oranında olumsuz buluyor.

Siyonist yazar Barak Refid'in The Walla haber sitesinde yayınlanan makalesinde, normalleşme adımlarına yönelik olumsuz yorumların yüzde 95'i bu adımlara öncülük eden Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yönelikti.

Bakanlığın raporuna göre, bu söylemin Filistin yönetimi, HAMAS ve Filistin yanlısı grupların teşvikiyle ortaya çıktığı öngörülüyor.

Raporda, işgal rejiminin Arap sosyal ağları üzerinden bir kampanya yürüterek Körfez ülkeleri ve anlaşma potansiyeline sahip diğer ülkelere odaklanması gerektiği belirtildi.

HALKLAR FİLİSTİN'İN YANINDA

"Körfez ülkelerinin halkları önceden beri Filistin davasının yanındaydı, hâlâ da öyle." diyen BAE Normalleşmeyle Mücadele Birliği üyesi ve gazeteci Hamed eş-Şamisi, şunları ifade etti: "1987 yılında Filistin'in işgale karşı başlattığı intifayı desteklemek için etkinlikler düzenleyen BAE halkıydı. Siyonistlerin saldırılarını kınamak ve Filistin'e destek vermek için birçok etkinliğe katıldılar."

HENİYYE, NORMALLEŞEREK FİLİSTİN DAVASINA İHANET EDEN ARAP DEVLETLERİNE TARİH MERHAMET GÖSTERMEYECEK

Öte yandan Middle East Eye'a konuşan HAMAS'ın siyasi lideri İsmail Heniyye’ye Siyonist işgalciler ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında imzalanan son “normalleşme” anlaşmasıyla ilgili olarak, bir Arap ülkesinin Siyonist işgalciler ile yapacağı herhangi bir anlaşmanın sonunda o ülkeyi tehdit edeceğini söyledi.

“NORMALLEŞME İHANETİNİ İNSANLAR UNUTMAYACAK VE İNSANİ HUKUK AFFETMEYECEK”

Heniyye konuşmasının devamında "Siyonist proje, yayılmacı bir projedir. Amacı, daha büyük bir israil yaratmaktır. BAE, Bahreyn veya Sudanlıların bu proje için araç olarak kullanıldığını görmek istemiyoruz. Tarih merhamet göstermeyecek, insanlar unutmayacak ve insani hukuk affetmeyecek”         

FİLİSTİN HALKI KARARLILIĞIYLA VE ÜSTÜN GAYRETİYLE İŞGALE KARŞI DİRENİŞE DEVAM EDECEK

Filistin halkının kararlılığıyla, dirayetiyle ve üstün gayretleriyle işgale karşı direnişe devam edeceğini vurgulayan HAMAS Siyasi Birim üyesi Halil el-Hayye, siyonist işgal rejimi ile ilişkileri geliştirmek amacıyla normalleşme anlaşması imzalamanın, başta Filistinliler olmak üzere İslam âlemini sırtından hançerlemek anlamına geldiğini belirtti.

NORMALLEŞME ANLAŞMASINI İMZALAYAN HAİN LİDERLER, HALKLARI TARAFINDAN İSTENMİYORLAR

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin üst düzey yöneticilerinden olan El-Hayye, bazı Arap ülkeleri yöneticilerinin gerçek yüzünün ortaya çıktığını, halkları tarafından istenilmeyen adamlar olarak gündeme geldiklerini aktararak, koltuğunu ve makamını kaybetmek istemeyen Arap liderlerin, işgal rejiminin eteğine sığındığını ifade etti.

FİLİSTİN DAVASINA İHANET EDEN SÖZDE LİDERLERİN İMZALADIĞI NORMALLEŞME ANLAŞMASI

İşgal rejimi, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

BAE ve Bahreyn normalleşme anlaşması karşılığında işgal rejiminin Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak planından vazgeçtiğini iddia ederken, işgalciler, ABD'nin önerdiği sözde Yüzyılın Anlaşması çerçevesinde ilhak planının iptal edilmediğini sadece ertelendiğini belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir