• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Aydın Doğan`dan Çarpıcı İtiraflar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri`nin uygulanmasını denetlemek üzere açıklanan kurulda yaptığı konuşmada adeta son 10 yıllın muhasebesini yaptı ve itiraf olarak da anlamlandırılabilecek sözler sarf etti.

10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde merkez medyanın büyük bir kısmını elinde bulunduran Doğan Yayın Holding, AK Parti karşıtı yayınlarıyla dikkatleri üzerine çeken bir mecra olmuştu.

"TARAFSIZ OLUN DEDİK MİLİTAN OLDULAR"

Son 10 yılın adeta özeleştirisini yapan Aydın Doğan, `Biz tarafsız olun dedik bazıları militan oldu` diyerek bünyelerinden gönderilen isimlerle ilgili de ip uçları verdi.

Doğan`ın en dikkat çekici sözleri ise şunlardı; "Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık derken, kimileri bunu militan gazetecilik için bir vize olarak gördü. Bazı medya mensupları kendilerini kurumlarının üzerinde, adeta bir hükmi şahsiyet olarak algılamaya başladı. "

DOĞAN`DAN BEKİR COŞKUN, EMİN ÇÖLAŞAN, AYŞENUR ARSLAN GÖNDERMESİ

Çok okunmanın, yüksek rating almanın bir başarı kriteri olmadığına işaret eden Aydın Doğan Hürriyet`ten gönderilen Bekir Coşkun, Emin Çölaşan ve Hürriyet`te geri plana çekilerek pasifize edilen Ertuğrul Özkök`e açık bir mesaj verdi. Son olarak CnnTürk`ten gönderilen Ayşenur Arslan da bu sözlerle payına düşen patron eleştirisini aldı.

İşte Aydın Doğan`ın açıklamalarının öne çıkan satırları

``Aradan geçen zaman içerisinde medyada büyük bir devrim yaşandı. Elektronik medya hızla gelişti, sosyal medya diye bir olgu ortaya çıktı. Biz de bu arada bazı hatalarımızı gördük. Bu hatalarımızı düzeltmek ve gelişen medyaya ayak uydurmak için yayın ilkelerimizi yeniledik ve kurula da yeni katılımlar oldu. Bağımsız ve tarafsız yayıncılık çok önemli. Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık derken, kimileri bunu militan gazetecilik için bir vize olarak gördü. Bazı medya mensupları kendilerini kurumlarının üzerinde, adeta bir hükmi şahsiyet olarak algılamaya başladı. Çünkü bizim ilkemiz bağımsız, tarafsız gazeteciliktir. Bazı arkadaşlarımız buna ayak uyduramadı.``

DHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir