• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Bugün yaşanan koronavirüs rakamları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, " İstanbul'da vaka sayılarında son bir ayda yüzde 50 artış, Ankara'da ise son bir ayda yüzde 60 azalma görüldü" dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar:

- Gribin bulaşmasına karşı yeterince duyarlı değiliz. Gribin en yaygın olduğu günlere girdik. Tedbirlere uyarsak 2 hastalıktan birden korunmuş olacağız. Grip, ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Vücut direnci düşük kişiler, gribal enfeksiyonlar sonucu hayatını kaybedebilmektedir.

- DSÖ raporunda, pandemiye karşı elde ettiğimiz başarı ele alınıyor. Türkiye'nin salgınla mücadelede en cömert ülkelerden biri olduğuna vurgu yapılıyor.

- Temmuz ayından itibaren normalleşme dönemine geçtik, sınırlamalarımız kalktı. Bu yeni dönemin gereklerine uygun olarak, virüs taramalarına başladık. Bugüne kadar hava yoluyla yurt dışına gidenlere yaptığımız test sayısı 490 bin 480'dir. Bu taramalarda 1226 kişide test pozitif çıkmıştır.

Saha taraması tekrarlanacak
- Enfeksiyonun yaygınlığı ve bağışıklık durumunu ölçmek için 153 bin kişiyi kapsayan saha taramasını 15 Ekim'de tekrarlıyoruz.

- Maske, bazı bilim insanlarınca aşı benzeri bir koruyucu olarak kabul edilmektedir.

- Son 1 hafta içinde İstanbul, Bursa, Denizli ve Kahramanmaraş'ın da içinde olduğu bazı illerde artış oldu.

- Aşı Ortak Çalışma Grubu'nda, aşı çalışmaları doğrudan 600 kişilik ekip tarafından sürdürülüyor. 4 farklı aşı üzerinde çalışılmaktadır. Aşılardan 2'si insan deneyleri aşamasına yakındır.

- Aşı yaygın olarak yapılabileceği güne kadar kendini virüsten koruyabilenlere çare olacaktır, kendisini koruyamayanlar için çare değildir.

- Türkiye'de son 24 saatte 115 bin 328 koronavirüs testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu, 57 kişi hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 1396 arttı. COVID-19 ağır hasta sayısının 1418 olduğu son 24 saatte 1396 kişinin tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 298 bin 368'e yükseldi.

"Ankara'da son bir ayda yüzde 60 azalma görüldü"

- (COVID-19 vakaları) İstanbul'da son bir ayda yüzde 50 artış, Ankara'da ise son bir ayda yüzde 60 azalma görüldü. İstanbul'da şu an kısıtlama anlamında herhangi bir tedbir düşünmüyoruz.

- Türkiye olarak pandemideki mücadelemizi vaka-hasta kavramlarına indirgeyerek gölgelemeyelim.

- Bilim Kurulumuzun, 'evlerde 10 kişiyi geçmemek' şeklinde aile içi temasın azaltılması tavsiyesi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir