• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
`Teröre Finansman Yasa Tasarısı` Meclise iade edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Birleşmiş Milletler (BM)`in istek ve dayatmasıyla "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile ilgili Memur-Sen İl Şube Başkanı M.Şafi Özperk, İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulundu.
 
AK Parti tarafından `terörün finansmanını keseceğiz` söylemleriyle çıkardıkları son yasanın STK`ları ciddi anlamda endişelendirdiğini söyleyen Özperk, yasanın geçmişte ABD`nin 11 Eylül`den sonra müteddeyin insanlara yönelik ekonomik saldırıyı hatırlattığına dikkat çekti.
 
Özperk, Mecliste kabul edilen `Teröre Finansman Yasa Tasarısı` olarak bilinen yasanın kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Özperk, yasanın Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclise tekrar iade edilmesini istedi.
 
Özperk, sözlerine şöyle devam etti: "Ak Partinin 3. Döneminde ve kendilerinin de ustalık dönemi dedikleri bir dönemde `terörün finansmanını keseceğiz` iddiası ve söylemiyle çıkardıkları son yasa, maalesef biz Sivil Toplum Kuruluşlarını ciddi olarak endişelendirmektedir. Büyüklerimizin tabiriyle bu kendi bindiği dalı kesme mantığıdır. Çünkü biz ABD`nin ve Avrupa Birliği Ülkelerinin geçmişte özellikle 11 Eylül olayı sonrasında müteddeyin insanlara yönelik, firmalara ve kurumlara yönelik başlattığı ekonomik saldırıyı hatırlatan bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından tekrar meclise iade edilmesini istiyoruz"
 
`Teröre Finansman Yasa Tasarısı` iki ucu sivri bıçağa benziyor
`Teröre Finansman Yasa Tasarısı` olarak bilinen yasayı iki ucu sivri bir bıçağa benzeten Özperk, bunun ileride çok ciddi anlamda mağduriyetlere sebebiyet vereceğini kaydetti.
 
Çıkarılan yasa sayesinde İsrail ve ona benzer devletlerin İslami bir ülkeye yapılan yardımları `teröre yapılan yardım` diye Müslümanlara zarar verebileceğini dile getiren Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çıkarılan bu yasa iki ucu sivri bir bıçağa benziyor ve yarınlarda bu iş çok ciddi bir anlamda mağduriyetlere sebebiyet verebilir. Örneğin, kahrolası Siyonist İsrail`in ambargo uyguladığı Gazze`ye Türkiye`den götürülebilecek herhangi bir yardım `bunlar teröre yardımdır` veya `teröre yardım ettiler` iddiasıyla bu yardımı yapan kurumlara, derneklerimize ve kurumlarımıza bu maddeyle zarar verebilirler. Ya da yanı başımızda devam etmekte olan Suriye`deki bir iç karışıklık ve bir savaş durumu var. O savaş mağduru insanlara yapılması gereken insani bir yardım var veya buna benzer kurumların bir yardımı olursa çıkarılan bu yasayla böyle bir kurumun bütün mal varlığına el koymaya neden olabilir."
 
Hükümetin çıkarmış olduğu yasayı tekrar düşünüp gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Özperk, "Her ne kadar Hükümetin en tepesindeki şahsiyetlerin `endişelenmeye gerek yok` söylemleri doğrusu bizim şüphelerimizi ve endişelerimizi yatıştırmamıştır. Tam aksine endişelerimizde haklı olduğumuzu göstermektedir" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir