• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: HATAY`DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 14 OLDU
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay`daki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 14`e yükseldiğini açıkladı.


DİYARINSESİ: EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR
Diyarbakır`da yaklaşık bir ay önce evleri yanan aile, yetkililerden yardım bekliyor.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: DİYANET-SEN`DEN ÖNERİ
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, kent kimliğinin esas varlıkları olan yapıların bir kısmının iktidar değişikliğiyle beraber kapatıldığını, bir kısmının ahıra çevrildiğini, bir kısmının da satıldığı, ya da başka faaliyetlerde kullanıldığını ifade ederek, \"Onlarca camisi ve mescidiyle tarihine kara yazılar yazılmış olan şehrimiz, esas değerlerine yeniden kavuşturulmalıdır.\" dedi.


HABER DİYARBAKIR: `ELEKTRİK FATURALARINDA KAYIP KAÇAK BEDELİ VE TRT PAYI KALDIRILACAK`
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilgili yönetmelik dışında elektrik faturalarına yansıtılan fon/vergi gibi kalemlerin tamamen kaldırılmasının hedeflendiğini bildirdi. Yıldız, hedef kayıp kaçak oranlarına ulaşılamamaktan kaynaklanan ek maliyetlerin tüketicilere yansıtılmayacağını, bölgedeki şirketler tarafından üstlenileceğini kaydetti.


DİYARBAKIRSÖZ: BOMBA MI, PANZER Mİ?
Lise öğrencisi Şahin Öner`in ölüm nedeni netlik kazanmazken, el yapımı bombadan mı yoksa olay yerine gelen panzerin çarpmasından mı olduğu araştırılıyor.


YENİ YURT GAZETESİ: TÜRKİYE`NİN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ MÜZESİ
Diyarbakır Valiliği koordinesinde yürütülen İçkale ve Cazibe Merkezi Destekleme Programı kapsamındaki restorasyon ve rölöve çalışmaları Vali Mustafa Toprak`ın başkanlığında gerçekleşen bir toplantıda ayrıntılarıyla masaya yatırıldı.


DİYARBAKIR YENİGÜN: DEAH MECLİS GÜNDEMİNDE
BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yaşanan sıkıntılara ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

GAZETE DİYARBAKIR: BURADA BİR CAMİ OLMALIYDI!...
TOKİ tarafından resmi Web sitesinde `yüzde 100 tamamlanmış` ibaresinin bulunduğu biten projeler Kısımında Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesinde görülen Cami ve Kafeterya her ne hikmetse gerçekte yok görünüyor. `Cami ve kafeterya nerede` soruları ise Kamuoyunun kafasında soru işareti var. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir