• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Gaziantep’te ödüllü temizlik kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ile bilirlikte Yukarıbayır Mahallesi’nde evleri ziyaret ederek temizlik seti hediye ettiler.

 

Ev ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Sait Kirazoğlu, daha temiz bir Türkiye, Gaziantep ve Şahinbey için bu projenin çok önemli olduğunu belirterek, kampanya için Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Türkiye Çevre Ajansı’nın kurulmasına dair kanun teklifinin TBBM’ye sunulduğunu anımsatan Kirazoğlu, “Bu teklifte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ‘Sıfır Atık Projesi'ne destek olacak çerçevede ajansın oluşturulmasını istiyoruz. Türkiye'de kaynağından ayrıştırılarak her türlü plastik, cam ve metal gibi mamulün yeniden dönüştürülerek çevremizi kirletmeden tekrar kullanılmasını sağlama noktasında ajans oluşturuluyor.” diye konuştu.

“Temizlik imandandır”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da çevre temizliğinin kentin temizliği için önemli olduğunu belirtti.

İlçe genelinde “Kapımın Önü Temiz, Sokağım Temiz, Mahallem Temiz Projesi”ni hayata geçirdiklerini bildiren Tahmazoğlu, “Bu kampanyaya destek veren vatandaşlara da temizlik seti hazırladık. Evinin önünü temiz tutan vatandaşlara bu temizlik setini hediye ediyoruz. Ayrıca temizliğe dikkat eden vatandaşlara fincan takımı ve saat hediye ediyoruz. Çünkü 'temizlik imandandır' inancından geliyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi'ne de destek veriyoruz. Şu anda yaklaşık 120 ton geri dönüşüm malzemesini çöp olmaktan kurtardık ve yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise Şahinbey Belediyesine çevre konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir