• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anayasa Mahkemesi yapısında değişiklik sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Burada özellikle bireysel bir tweet olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çalışıyoruz, ışıklarımız yanıyor ifadesiyle bir bütünü ifade eden kollektif yapıyı ifade eden bir yaklaşım söz konusu. Talihsiz bir paylaşımdı keşke yapmasaydı. Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi. AYM üyesinin böyle bir sürecin içerisinde farklı bir şekilde yer alması adete siyasete soyunması... Çok arzu ediyorsan siyasete girersin bunu ve daha ötesini da söyleyebilirsin." dedi.

Yıldırım'ın, paylaşımının ardından özür dilediğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bunu AYM başkan ve heyeti düşünmelidir. Öyle bir tablo varsa gereğini de onlar yapmalıdır." diye belirtti.

AYM yapısında değişiklik sinyali

Erdoğan, bir gazetecinin "Sayın Bahçeli daha önce dile getirmişti, AYM yapısındaki bir değişikliğin söz konusu olabileceğini, bu süreçte buna ilişkin bir çalışma ya da önümüzdeki dönemde görebilecek miyiz?" sorusuna "İnşalllah" diyerek yanıt verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir