• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Umut Kervanı, öğrencilere kırtasiye ve gıda yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımda bulunduklarını belirtilerek, yapılan yardımlardan bir tanesinin de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve gıda yardımı olduğunu söyledi.

 

Yaklaşık 300 muhtaç öğrenciye kırtasiye ve gıda paketi yardımında bulunduklarını aktaran Işık, “İçinde bulunduğumuz pandemi günlerine rağmen Umut Kervanı olarak her aya bir faaliyet yaparak yolumuza devam etmekteyiz. Umut Kervanı olarak 2005 yılında bugüne kadar yaptığımız ayni ve nakdi yardımlarla imkânlar dâhilinde mağdur ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Bugün de aylık olarak yapmış olduğumuz yardımlar kapsamında 160 aileye 100 TL değerinde gıda paketi ve 300 muhtaç öğrencimize de 150 TL değerinde kırtasiye ve gıda yardımında bulunduk.” ifadelerini kullandı.

İmkânları ölçüsünde öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını kısmen de olsa gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Işık, “Dağıttığımız gıda paketlerimizin içinde temel gıda malzemesi olarak sıvı yağ, pirinç, mercimek, bulgur, makarna, tuz, çay ve şeker bulunmaktadır. Kırtasiye olarak her sınıf kategorisine göre çanta, kalem, silgi ve defter gibi öğrencilerin gereksinim duyduğu ihtiyaçlarını temin ederek muhtaçlara ulaştırdık.” dedi.

“Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmeliyiz”

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Umut Kervanına her gün yeni muhtaç aileler başvurmakta olup, muhtaç başvuru sayımız 13 bini geçmektedir. Ancak ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda bizlerde yetersiz kalmaktayız. Toplumsal olarak birbirimize sahip çıkıp destek olmak zorundayız. Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmezsek elimizde olan nimetlerde gider. Buradan bütün hayırseverlerin Umut Kervanına ayni ve nakdi yardımlarla destek olmaları çağrısında bulunuyoruz. Yaptığımız yardım faaliyetlerinde bizlere destek olan herkesten Rabbim razı olsun.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir